ZABAVNO & DRUŽABNO

20 evrovizijskih let za Martino Majerle

Na ESC odru prvič stala leta 2003

Martina Majerle, najlepša Slovenka med Hrvaticami, ki smo jo dodobra spoznali v lanskoletni sezoni šova Znan obraz ima svoj glas ter še prej na evrovizijskih izborih, je v jesen zakorakala z novim glasbenim izdelkom. Evrovizijska glasbenica namreč predstavlja videozgodbo za njeno novo skladbo Stori malo mesta za me, ki je na priznanem festivalu Čansonfest, v hrvaškem Kastavu, prejela nagrado za najboljše besedilo.

Martina Majerle
Martina Majerle Foto: Tin Majnarić

Videozgodba Stori malo mesta za me

“Videospot za skladbo Stori malo mesta za me smo posneli na prekrasen oktobrski dan, na prekrasnem opatijskem sprehajališču – že sprehod po njej je bil vedno posebno doživetje – velik del samega videospota smo posneli tudi v čudovitih okoliških parkih, vsekakor pa ne smem pozabiti na pozabljeno, a skrivnostno vilo Amalia, ter na dvorano Circolo, ki nam jo je prijazno odstopila italijanska skupnost z Reke – prav tam so nastali krasni kadri in nastal je izdelek, na katerega sem resnično ponosna,” pove vedno nasmejana Martina Majerle, ki doda, da je pri tem videospotu sodelovala z vrhunsko produkcijsko ekipo iz Zagreba.

Martina Majerle
Martina Majerle je video posnela v Opatiji. Foto: Tin Majnarić

Glasbena Opatija

Za filmski videospot, ki je nastal v kraljici Kvarnerja, sosednji Opatiji, je zaslužen režiser Tin Majnarić, mojster luči Vjekoslav Palinić in vrhunska montažerka Ivana Majnarić. »Skladba Stori malo mesta za me je romantična in čutna skladba, zato sem si želela, da tudi videospot zadiha v tem duhu – k snemanju sem povabila svoje glasbene prijatelje in skupaj smo pričarali pravo malo čarovnijo – Dino Ivelja je zaigral na kontrabas, Boris Popov na tolkalih, Aleksandar Valenčić pa je pritiskal po črno-belih tipkah,« še obrazloži Martina, ki je z Valenčićem sodelovala že pred skoraj petnajstimi leti, ko je napisal slovensko evrovizijsko skladbo Love Symphony, skupaj z Andrejem Babićem. Svojevrstna evrovizijska rekorderka pa prav letos praznuje svojih prvih dvajset let Pesmi Evrovizije – na tem odru je prvič stala že leta 2003, z odlično Claudio Beni.

Znan obraz ima svoj glas

Martinini spomini na oddajo Znan obraz ima svoj glas so še vedno živi. »Takrat sem veliko časa preživela v avtu, na relaciji Opatija – Ljubljana – Opatija, ampak sem tako zelo vesela za to izkušnjo, za ta prijateljstva, prijetne odzive slovenskega občinstva in predvsem pa za to, da je POP TV našel mojo slovensko družino. Trenutno se po radijskih postajah še vedno vrti skladba Koliba iz bambusa, kjer sem kot gostja nastopila na plošči Dareta Kauriča, se pa zelo veselim vseh prihajajočih samostojnih projektov – tudi tistih v slovenskem jeziku,« še skrivnostno namigne plavolaska, ki jo bomo zagotovo še videli na evrovizijskih odrih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button