FESTIVALI

Marko Vozelj in Rudi Bučar sta slavila na 49. Slovenski popevki

Na lanskoletni Slovenski popevki, ki je potekala 18. septembra, se je za veliko nagrado strokovne komisije tokrat potegovalo 12 pevcev, in sicer: Boštjan Dermol, Matjaž Jelen, Nuška Drašček, Bilbi, Rudi Bučar, Lea Likar, Cole Moretti, Regina, Anika Horvat, Slavko Ivančič, Samo Budna in Marko Vozelj.

Zmagovalca Marko Vozelj in Rudi BučarFoto: Alesh Maatko

Strokovna komisija (Armando Šturman, Rudi Pančur, Mojca Menart, Dušan Kren, Žare Pak, Darja Švajger in Elza Budau) je izbirala nagrade med 12 bolj ali manj posrečenimi popevkami:

01. Lorelei – Boštjan Dermol
02. Sam – Matjaž Jelen
03. Prebujena – Nuška Drašček
04. Drobne slike – BiLBi
05. Naj traja – Rudi Bučar
06. Ne sanjaj kril – Lea Likar
07. 205 korakov – Cole Moretti
08. Tebe ni – Regina
09. In situ – Anika Horvat
10. Danes je dan – Slavko Ivančič
11. Sončna hiša – Samo Budna
12. Tukaj si – Marko Vozelj

Strokovna žirija je podelila štiri nagrade, občinstvo pa je s telefonskim glasovanjem nagradilo enega izvajalca. Velika nagrada strokovne žirije Slovenska popevka 2011 za najboljšo skladbo v celoti je prejela skladba Naj traja, avtorjev Rudija Bučarja, Leona Oblaka in Aleša Avblja v izvedbi Rudija Bučarja. Nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejela skladba Drobne slike v izvedbi Bilbi, avtorjev Maje Pihler Stermecki in Gregorja Stermeckija. Nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo je prejela Anika Horvat za skladbo In situ. Nagrado strokovne žirije za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca je prejel Samo Budna za popevko Sončna hiša.

In nenazadnje je veliko nagrado občinstva Slovenska popevka 2011 za najboljšo skladbo v celoti prejel Marko Vozelj za skladbo Tukaj si, avtorjev Martina Štibernika, Marka Vozlja in Patrika Grebla. Skladba je prejela 935 glasov od skupaj 4360 prejetih klicev.

Marko Vozelj je predstavil skladbo Tukaj si.Foto: Alesh Maatko
Martin Štibernik, Marko Vozelj in Patrik GrebloFoto: Alesh Maatko

Gostitelj Slovenske popevke 2011 je bil medijsko priznan humorist, priznan voditelj priljubljenih in odmevnih radijskih in televizijskih oddaj RTV Slovenija, Sašo Hribar. Gledalci in poslušalci so lahko med glasovanjem prisluhnili izvajalcem, ki še nikoli niso nastopili na odru Slovenske popevke. V studiu 1 TV Slovenija so tako zapeli: Neisha, Alya, Severa Gjurin, Murat & Jose in Jan Plestenjak, ki mu je RTV Slovenija podelila Zlato ploščo za projekt za Osebno, ki ga je izdal pod okriljem ZKP RTV Slovenija.

Rudi Bučar s skladbo Naj traja.Foto: Alesh Maatko
Darja Švajger in AlyaFoto: Alesh Maatko

V spremljevalnem programu je nastopila tudi Darja Švajger, ki je na Slovenski popevki 2010 prejela veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti za skladbo Otok ljubezni. Na dan festivala je ZKP RTV Slovenija izdala tudi zgoščenko z vsemi skladbami festivala, poleg tega pa se ob popevki že tradicionalno izdali še promocijsko zgoščenko iz niza najpomembnejših akterjev Slovenske popevke. Lansko leto je bila to izdaja dvojne zgoščenke Lada Leskovarja z naslovom Za vekomaj.

Lado Leskovar (desno) ob Mojci Menart (levo).Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X