ZABAVNO & DRUŽABNO

Poglejte, kateri skladbi je Alenka Godec pridodala novo energijo in življenje

So najlepše pesmi že napisane 3

Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba na radijskih postajah v Sloveniji. Izjemna vokalna interpretacija Alenke Godec in sveža inštrumentalna preobleka Janija Haceta sta botrovali izjemnemu izdelku, ki se mu je bilo težko upreti. Na prvem albumu iz sage So najlepše pesmi že napisane najdemo zaklade iz slovenske glasbene zakladnice: priredbe pesmi; Danes bo srečen dan, ki jo je v originalu zapel Tomaž Domicelj, potem Maja z biseri (Janez Bončina  Benč), Vsi ljudje hitijo (Neca Falk), Dekle iz zlate ladjice (Ditka Haberl) in ostali biseri slovenski glasbene popevke.

Alenka Godec
Alenka Godec Foto: Ivo Pogorelčnik

Dve leti kasneje, leta 2010, je izšel še drugi del albuma So najlepše pesmi že napisane II. Tu najdemo pesmi Življenje je lepo, Ti si moja roža (Videosex), Ne bom pozabil na stare čase ( Faraone).

Album So najlepše pesmi že napisane III, ki jo bo ustvarila preverjena, zmagovalna ekipa, ki je sodelovala že pri prvih dveh izdelkih, bo izšel v bližnji prihodnosti. Tudi ta album bodo krasile sodobne izvedbe nepozabnih melodij, ki marsikoga nostalgično popeljejo v preteklost. Iskrena sporočila, ki jih prenašajo uspešnice so že v preteklosti dosegle srca starih in mladih in gotovo tudi tokrat ne bo nič drugače.

No, je pa tu že drugi singel iz prihajajočega albuma So najlepše pesmi že napisane 3. Gre za skladbo Spomin, ki je v originalu nastala leta 1973, prvič pa je bila predstavljen na Slovenski popevki leta 1973 v izvedbi Janeza Bončine Benča in ansambla Srce. Glasbo je napisal Janez Bončina Benč, besedilo pa Jani Kenda, aranžma priredb je priredil Jani Hace. Prepoznaven Alenkin vokal je skladbi pridodal novo energijo in življenje.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X