SLO POPEVKA

Popevka 2021: Pesem Roka Ferengja diskvalificirana; govori se o plagiatu

Na letošnji Popevki bi se moral s skladbo Pomladni večer, pod katero se podpisujeta Aleš Klinar in Rok Lunaček, ki je prispeval besedilo, predstaviti tudi Rok Ferengja. A se to ni zgodilo, ker – tako RTV Slovenija – pesem ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev. No, neuradno se po hodnikih RTV govori, da naj bi bila skladba plagiat.

Le nekaj minut po zaključku letošnjega festivala, na katerem je ljudstvo prepričala Raiven, stroko pa Gregor Ravnik, se je oglasila nacionalna radiotelevizija, ki je v sporočilu za javnost zapisala, citiramo, da je bila “v uredništvu Razvedrilnega programa TV SLO  na predlog izborne strokovne komisije Popevke 2021 sprejeta odločitev, da se iz tekmovalnega programa festivala Popevka izloči ena od skladb, saj se je po naknadnem preverjanju ugotovilo, da za sodelovanje na festivalu Popevka 2021 ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev.” No, neuradno se po hodnikih RTV govori, da naj bi bila skladba plagiat, kaj več pa bo v prihodnjih dneh (ali pa tudi ne) pojasnil avtor skladbe Aleš Klinar.

Vmes je posegel še koronavirus

Sicer pa Rok Ferengja, tudi če bi bilo s skladbo Pomladni večer vse ok, ne bi mogel nastopiti na Popevki, in sicer zaradi okužbe s koronavirusom. “S težkim srcem vam sporočamo vest, da se današnje Slovenske popevke na žalost ne bomo mogli udeležiti, saj je v našem glasbenem kolektivu prišlo do stika z osebo, okuženo s Covidom 19. Kljub temu, da zaenkrat vsi ostajamo zdravi, smo se odločili, da ne želimo ogrožati ostalih nastopajočih in ekipe, ki stoji za celotno prireditvijo, saj verjamemo v skupno dobro. Najlepše se zahvaljujemo za vašo podporo in se veselimo priložnosti, ki so še pred nami. Vsem ostalim nastopajočim pa želimo veliko sreče na današnjem dogodku,” je na svojem instagram profilu na dan sobotnega festivala zapisal Rok, ki mu želimo čimprejšnje okrevanje. Naj ob tem še zapišemo, da se je Rokova ekipa s hitrim testom testirala vsak dan. V soboto pa je v ekipi hitri test pokazal drugače, kot dan prej, tako da so se, kot so nam zaupali v telefonskem razgovoru, preventivno izolirali od vseh ostalih. O odločitvi RTV Slovenija pa jih, tako Rokova ekipa, ni nihče obvestil. Prav tako nam je Rokova ekipa za konec še pojasnila, da Ferengja s festivalsko pesmijo Pomladni večer, kar se tiče avtorstva, nima prav nič, le odpeti bi jo moral.

Mlada luna na MMS 2021

Spomnimo. Za Roka Ferengjo bi bil to letos drugi nastop na festivalu. Letos poleti se je namreč na Melodijah morja in sonca 2021 v Avditoriju Portorož skupaj z Erosi predstavil s pesmijo Mlada luna.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button