EMA 2022

LPS po zmagi: Večjih sprememb ne načrtujemo, pesem ostaja v slovenščini

Predstavili se bodo v prvem predizboru

EMA 2022 je za nami. Nacionalna televizija je skozi tri glasbene večere ponudila pester izbor raznolikih melodij, na koncu večmesečne glasbene karavane pa smo dobili nove predstavnike za Pesem Evrovizije. To je postala mlada skupina LPS, s katero smo se pogovarjali takoj po zaključku EME.

Stari od 17 do 19 let

LPS (last PIzza Slice) so torej veliki zmagovalci izbora EMA 2022. Skupino sestavljajo pevec Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na kitari, Zala Velenšek na basu in Žiga Žvižej na klaviaturah. Po zmagi so bili v zaodrju vidno in pozitivno presenečeni. Svoja občutja le nekaj minut po razglasitvi rezultatov pa so pred našim videoobjektivom povzeli v preprosti besedi: »Noro!«

LPS
Skupina LPS prihaja iz Celja. Foto: Nejc Ašič

Pesem ostaja v slovenščini

In kaj so nam še povedali? V svoje bodoče evrovizijske mesece zrejo z upom, predvsem pa pravijo, da potrebujejo še nekaj časa, da dodobra načrtujejo vse načrte. Že sedaj pa vedo dvoje – sprememb v aranžmaju in glasbi ne bo, prav tako pa bodo na evrovizijskem odru prepevali verzijo, s katero so tudi slavili v finalnem večeru EME, kar pomeni, da bomo v evrovizijsko obarvanem Torinu slišali slovenski jezik.

Žiga je velik oboževalec ESC

In kako so člani povezani z Evrovizijo? »Sem velik oboževalec Evrovizije že od otroških let. Ko smo videli, da se razpisuje EMA Freš, smo rekli, zakaj ne bi poskusili,« nam je zaupal član LPS Žiga Žvižej, ki je dal tudi pobudo, da so se s pesmijo prijavili na EMO Freš. S tem postajajo up za mlade slovenske ustvarjalce, katere nagovarjajo, da naj ustvarjajo s srcem, prav tako pa so dejali, da EMA Freš očitno ni bila šala, kar je marsikdo očital predtekmovanju »prave« EME. LPS-ovci so z zmago na EMI dokazali, da je v Sloveniji, kot kaže, čas za novo dobo slovenske glasbe, ko bodo krmilo trendov prevzeli mladi slovenski glasbeniki.

LPS
Po zmagi so bili člani LPS vidno šokirani, a veseli. Foto: Kaja Mejač

Potujejo v deželo pic

Ali bodo združili fantastično naključje – njihovo ime Last Pizza Slice (slovensko Zadnji kos pice) – z deželo pice, kakor je letošnjo evrovizijsko državo gostiteljico poimenoval lanski voditelj in kamor potujejo maja, pa izveste v videointervjuju. Z zmagovalci smo se (Hana Jošt, Kaja Mejač in moja malenkost Nejc Ašič) pogovarjali takoj po zaključku glasbenega izbora EMA 2022.

Sprememb v aranžmaju in glasbi za Torino ne bo, prav tako pa bodo na evrovizijskem odru prepevali verzijo, s katero so slavili v finalnem večeru EME.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
5
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
3
Twitter
Back to top button