TORINO 2022

Bolgarija, ki cilja na zmago, obljublja senzacionalen nastop

Visoke ambicije na ESC 2022

Po lanski evrovizijski zmagi italijanskih rockerjev, bo rock’n’roll očitno tudi velik del evrovizijske zgodbe letošnje spomladi. Medtem ko lanski zmagovalci, skupina Måneskin, osvajajo svet in so pred kratkim delili oder tudi z legendarnimi Rolling Stonesi v Las Vegasu, je Bolgarija poskrbela, da bo tudi letošnja pesem zelo rokersko obarvana.

Na prihajajočem tekmovanju za pesem Evrovizije v Italiji bo Bolgarijo zastopala rock skupina Intelligent Music Project, ki jo vodi pevec Ronnie Romero, opazna osebnost v svetu rocka in heavy metala. Romero je v svoji karieri pel v številnih odličnih zasedbah, kot so Lords of Black, Walter Giardino’s Temple, The Ferrymen, Vandenberg, Sunstorm, prav tako je bil frontman legendarne skupine Rainbow z Richiejem Blackmoreom.

Intelligent Music Project se bo pomeril s hard rock skladbo Intention, za katero so že posneli atraktiven videospot. Z izborom pesmi imajo Bolgari na Evroviziji 2022 visoke ambicije, hkrati pa obljubljajo senzacionalen nastop.

Intelligent Music Project
Bolgarija stavi na rockerje Intelligent Music Project. Foto: BNT

Bolj rockerski kot kdorkoli prej

Skupino Intelligent Music Project, ki že več kot desetletje deluje v različnih zasedbah, je ustanovil slavni bolgarski poslovnež, filantrop in mecen, Milen Vrabevski. Vrabevski je ustanovitelj in predsednik Bulgarian Memory Foundation. Je tudi izvršni direktor in lastnik Comac Medical, pogodbene raziskovalne organizacije, ki zagotavlja razvoj, vodenje in nadzor R&R projektov v klinični medicini.

Poleg glavnega vokalista Romera so v postavi zasedbe Bisser Ivanov na kitari, spremljevalni vokal Slavin Slavchev (zmagovalec X-Factor Bolgarija), Ivo Stefanov, na bass kitari Dimiter Sirakov in Stojan Jankulov na klaviaturah. Jankulov je že stal na evrovizijskem odru. Ob Elitsi Todorovi je namreč zastopal Bolgarijo leta 2007 v Helsinkih (s skladbo Voda je osvojil 5. mesto) ter leta 2013 v Malmöju s skladbo Samo Shampioni.

Najboljša uvrstitev Bolgarije na Evroviziji sega v leto 2017, ko je Kristian Kostov osvojil drugo mesto. Slovenci se v povezavi z Bolgarijo bolj spomnimo Evrovizije za otroke iz leta 2015, ko je naša Lina Kuduzovič s pesmijo Prva ljubezen osvojila zavidljivo tretje mesto. Tega leta je otroško različico Evrovizije gostila Bolgarska Sofia. Država s skoraj sedmimi milijoni prebivalcev si neizmerno želi gostiti tudi tradicionalno Evrovizijsko tekmovanje, skupina Intelligent Music Project pa obljublja, da bo naredila vse, da jim letos to tudi uspe.

Intelligent Music Project
Roni Romero in Intelligent Music Project na največjem glasbenem tekmovanju letošnjega leta. Foto: BNT
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button