FESTIVALI

Grand Prix Bled Golden Microphone 2016 v roke Žige Laknerja

Te dni je Bled zaživel v zvokih pesmi, ki so prihajale iz mladih grl, saj se je odvijalo tretje mednarodno tekmovanje mladih pevcev, ki so se borili za veliko nagrado veliko nagrado Blejskega zlatega mikrofona (Bled Golden Microphone 2016) …

Žiga Lakner in Alenka GotarFoto: Osebni album

Tekmovanja se je udeležilo okoli 80 pevcev iz vse Evrope in je potekalo v večih starostnih kategorijah, nanj so se pa uvrstili na nacionalnih predtekmovanjih. Mednarodna žirija, sestavljena iz priznanih glasbenikov in pedagogov, je podelila nagrade v vsaki kategoriji, izbrali pa so tudi absolutnega zmagovalca tega tekmovanja.

Letos je v izredno močni konkurenci slavil Slovenec Žiga Lakner. Kontratenor, ki je slovensko publiko navdušil kot finalist oddaje Slovenija ima talent, navdušuje tudi v tujini. Tokrat pa je s konkurenco pometel v velikem slogu s svojimi izjemnimi izvedbami znanih skladb: Fantom iz opere, Cvet z juga in drugo. Žirija si je bila enotna, da je bil brez dvoma daleč najboljši udeleženec letošnjega mednarodnega tekmovanja.

Žiga Lakner je svoje izjemno veselje delil tudi na facebooku, se zahvalil za podporo družini in prijateljem, posebaj pa se je zahvalil svoji profesorici petja, mag. Alenki Gotar, saj pod njenim vodstvom postaja najboljši pevec v vseh zvrsteh glasbe, kakršnega Slovenija in Evropa še nista imeli. Žigi Laknerju čestitamo tudi mi!

Žiga Lakner je osvojil 3. Blejski zlati mikrofon …Foto: Osebni album

Namen festivala Bled Golden Microphone je omogočiti talentiranim pevcem različnih starosti iz številnih držav, da se predstavijo širši mednarodni publiki, spoznajo nove prijatelje, ki jih zanima isto področje, se med seboj primerjajo, izmenjujejo znanje, izkušnje in ideje.

V času festivala se sodelujoči srečujejo z ljudmi iz drugih držav in
uživajo na Bledu, enim najlepših krajev na svetu, z jezerom, gradom in
številnimi drugimi znamenitostmi.

Festival je obenem možnost za srečanje strokovnjakov s področja poučevanja petja, skladateljev, piscev besedil, producentov ter drugih ustvarjalcev in predstavnikov glasbene industrije. Namen festivala je opozoriti javnost na najbolj nadarjene pevce, da jim nameni večjo podporo in pomaga pri promociji in razvoju njihovega talenta.

Žiga Lakner na odru tretjega tekmovanja Blejski zlati mikrofon.Foto: Maja Sušnik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button