ZABAVNO & DRUŽABNO

Na Bledu odmevale Giannijeve uspešnice

Koncert z edinstveno kuliso

Gianni Rijavec še naprej navdušuje s svojim glasbenim pop-simfo stilom, ki ga združuje z godalnim kvartetom. V petek, 11. avgusta je tako primorski pevec z ekipo glasbenikov koncertiral na izjemni lokaciji, in sicer na Blejski Zaki, od koder se je raztezal čudovit pogled na otoček s cerkvico.

Koncert Sentimenti

Gianni Rijavec je tudi tokrat nastopil s klavirjem, in sicer ob spremljavi godalnega kvarteta, ki ga sestavljajo akademski glasbeniki (Špela Pirnat, Urška Fon, Peter Kaiser in Peter Jud) in spremljevalni pop ansambel, ki ga prav tako sestavljajo vrhunski glasbeniki, kot sta Tajana Novak in Vojko Sfiligoj.

Gianni Rijavec
Na Zaki je odmeval koncert Sentimenti. Foto: Osebni album

Na sporedu so bile Giannijeve balade in nekatere njegove največje uspešnice, ki so prirejene za omenjeni glasbeni stil.

Na sporedu so bile Giannije balade, ki so prirejene za omenjeni glasbeni stil. Občinstvo je napolnilo prekrasen ambient veslaških tribun na Bledu v Zaki in uživalo na koncertu, ki je drugačen od siceršnjih koncertov pop glasbe. Gianni Rijavec postavlja z omenjenim koncertom pop glasbo v tirnice koncertov klasične glasbe. Skladbe ob spremljavi klavirja z dodanim godalnim kvartetom in pop ansamblom zazvenijo popolnoma drugače, dobijo pridih klasične glasbe.

Gianni Rijavec
Gianni Rijavec in godalni kvartet Foto: Osebni album

Glasbenik ostaja zvest melodičnemu ali melodioznemu popu, ki ima razpoznaven večglasni refren.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button