ZABAVNO & DRUŽABNO

Zakaj je ‘slovenski’ muzikal Mamma Mia! tako uspešen?

Odgovor je preprost! Za projektom, ki je nastal izključno v slovenski produkciji, namreč stoji izjemna uigrana in srčna ekipa, romantično zgodbo polno optimizma in življenjske energije, ki se odvija na grškem otoku, pa na odru izvaja 41-članska zasedba …

Svetovna uspešnica, ki se je izkazala tudi za slovensko veleuspešnico,
muzikal Mamma Mia!, ima od 23. oktobra novo, ‘zimsko domovanje’ v
Ljubljani. To bo Hala Tivoli, kjer bodo skladbe legendarne švedske
glasbene skupine Abba občinstvo prvič ogrele že 23. oktobra.

V Boljkovi sobi Hale Tivoli se je muzikal Mamma Mia! na tiskovni konferenci zbranim novinarjem prvič predstavil v novem, ‘zimskem domovanju’. Po 17 razprodanih predstavah v ljubljanskih Križankah se namreč priljubljeni muzikal, ki oživlja glasbeno zapuščino legendarne švedske glasbene skupine Abba, s prvo predstavo 23. oktobra seli v Halo Tivoli. Predstavo, ki bo muzikal pripeljala v Halo Tivoli, pa si bo ogledal že neverjetni 30.000. obiskovalec ali obiskovalka

Jurij Franko in Simona Vodopivec FrankoFoto: Mediaspeed

Kot je na tiskovni konferenci poudaril producent muzikala Jurij Franko, bodo “srečnici ali srečnežu, ki bo kupil 30.000. vstopnico, pripravili nekaj posebnega. Kaj točno, pa naj ostane presenečenje.”

Številna gostovanja po Sloveniji

Muzikal
Mamma Mia! bo poleg selitve v Halo Tivoli v prihodnjih mesecih gostoval
tudi v drugih slovenskih mestih. Med njimi v Mariboru (SNG Maribor),
Škofji Loki, Ajdovščini, Mengšu (Špas Teater) in drugje.

Ob bok Broadwayu in West Endu
Kljub prodajnim rekordom, ki jih podira muzikal Mamma Mia!, pa producent Jurij Franko obljublja, da bo kakovost izvedbe predstave prav vsakič na najvišji ravni. Na ravni, ki jo z odprtimi rokami pozdravljajo tudi poznavalci področja, ki so po junijski premieri muzikal pogosto primerjali s predstavami na najvišji ravni, ki jih lahko gledamo na Broadwayu in West Endu.

Obiskovalcem, ki si bodo ogledali muzikal v Hali Tivoli, želimo pripraviti vrhunsko izkušnjo, ki zajema tako optimalen pogled na oder kot tudi kakovost nastopa in ambienta predstave. Tako kot v ljubljanskih Križankah se bodo lahko vsi ljubitelji muzikala tudi v Hali Tivoli prepustili romantičnemu vzdušju Grčije,” je še dejal producent muzikala Jurij Franko.

Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko in Alenka GodecFoto: Alesh Maatko

50 let spektaklov, zdaj tudi z muzikalom Mamma Mia!

Tatjana Polajnar, direktorica javnega zavoda Šport Ljubljana, je ob napovedi ‘zimskega domovanja’ muzikala v Hali Tivoli izpostavila 50 let vrhunskih športnih in kulturnih dogodkov v Hali Tivoli.

V vsej 50-letni zgodovini je Hala Tivoli gostila spektakle in eden največjih je zagotovo prav muzikal Mamma Mia!. Veseli smo, da k nam prihaja tako vrhunska zasedba umetnikov, pevcev in igralcev, in se že veselimo plodnega sodelovanja.

Vstopnica, zaradi katere se bodo obiskovalci muzikala še dolgo spominjali
Novost za vse obiskovalce predstav muzikala Mamma Mia! je posebna spominska vstopnica, ki jo je na tiskovni konferenci predstavil direktor podjetja Eventim Karli Erdlen: “V prodajo vstopnic za muzikal Mamma Mia! smo vključeni že od začetka in lahko povem, da nas prodajni uspeh vedno znova preseneča. Ko smo v preteklih mesecih začeli prodajati vstopnice za posamezno predstavo, so vse pošle že v dobrih treh dneh, čemur so sledili klici in vprašanja, kdaj bo na voljo nova predstava.

Ker vemo, da je med vsemi obiskovalci predstav veliko takih, ki si vstopnice radi shranijo, smo za njih pripravili posebno spominsko vstopnico, ki pa jo je mogoče kupiti le prek spleta na naslovu eventim.si. Tako bo spomin na vrhunsko predstavo še bolj živ,” je še dejal Erdlen.

Patrik Greblo, Mojca Horvat in Jurij FrankoFoto: Alesh Maatko

Uspeh, kot ga ni pričakoval nihče
Po koncu 63. Festivala Ljubljana, za katerega je enega izmed najvidnejših kamenčkov v mozaiku pestrega programa letos prispeval prav muzikal Mamma Mia!, je bil z uspehom predstav zadovoljen tudi direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek.

K uspehu 63. Ljubljana Festivala, njegovim rekordom in posebnostim je pripomogla tudi slovenska Mamma Mia!. Seveda smo se v ta projekt podali s prepričanjem, da bo uspešen in razprodan, priznamo pa, da ni nihče pričakoval, da bo v Križankah dosegel kar 17 uprizoritev in okrog 24 tisoč navdušenih obiskovalk in obiskovalcev, ki so izvedbe nagrajevali z dolgimi aplavzi in stoječimi ovacijami. Veseli smo tega izjemnega uspeha muzikala in mu želimo še več polnih dvoran in stoječih ovacij,” je dejal Brlek.

Le kdo se skriva za imeni?Foto: Alesh Maatko
Gojmir Lešnjak Gojc in Alenka GodecFoto: Mediaspeed

Ljubitelje Abbinih legendarnih glasbenih uspešnic, ki jih je v slovenski jezik mojstrsko prepesnil Tomaž Domicelj, bodo tudi v toplem objemu Hale Tivoli s svojimi glasovi prepričale udarne Dinamitke, ki jih sestavljajo Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek, medtem ko jim bo solze na oči priklicala romanca med Sophie, ki jo igra Lea Bartha, in Skyem, ki ga upodablja Matjaž Kumelj. Seveda pa ne gre pozabiti niti na vse tri mogoče očete Billa, Sama in Harryja, ki jih na odru upodabljajo Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej in Marjan Bunič. Muzikal Mamma Mia! je tudi po pričevanjih navdušenih gledalcev vrhunska predstava, ki je preprosto ne gre zamuditi.

Mladi talenti poskrbijo, da so pesmi v muzikalu še bolj barviteFoto: Mediaspeed
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X