EMA 2022

Ema Freš 2022: Izbrani tretji trije finalisti! Komu je uspelo?

Tretji teden, tretji trije finalisti

V ponedeljek, 29. novembra se je z EMO Freš 2022 začela nova slovenska evrovizijska zgodba. V štirih tednih se bo 24 mladih izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo v finalni izbor EME Freš, ki bo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Izmed 14 finalistov izbor EMA Freš se bodo le štirje uvrstili naprej na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.

Tretji teden

Od ponedeljka do četrtka sta se – tako kot prvi in drugi teden – vsak dan predstavila po dva izvajalca. Skozi tretji teden se je predstavilo osem mladih glasbenikov, in sicer Hvala Brothers & Leya Leanne, De Liri & Katja Korošec, Emma & Nina Sodnik, Marijan Novak in Špela Velikanje & Mia Vučkoić. Preko posebne spletne aplikacije so spletni glasovalci izbirali in izbrali zmagovalce dneva, ki so se v nedeljo pomerili še enkrat.

Drugi teden Tekmovalci Zmagovalec dneva
Ponedeljek, 13. december Hvala Brothers Leya Leanne
Leya Leanne
Torek, 14. december De Liri De Liri
Katja Korošec
Sreda, 15. december Emma Emma
Nina Sodnik
Četrtek, 16. december Marijan Novak & Špela Velikanje Marijan Novak & Špela Velikanje
Mia Vučković

V sobotni spletni oddaji EMA Freš so tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji. Kaj vse so povedali pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne, pa si lahko ogledate v spodnjem videu!

Tretji teden, nove trije finalisti

Glasovanje je znova potekalo na spletni strani. Začelo se je v soboto ob 20. uri in je trajalo do nedelje, do 20. ure. In komu je uspelo preboj v finale EME Freš 2022? Dva finalista so izbrali glasovalci s spletnim glasovanjem, enega pa dodala še strokovna komisija. Leya Lanne, De Liri in Marijan Novak & Špela Velikanje so se uvrstili v januarski televizijski oddaji, Emma pa bo imela še eno, t. i. drugo priložnost v četrtem tednu tekmovanja.

ma Freš 3
Izbrani tretji trije finalisti za EMO Freš 2022. Foto: RTV Slovenija.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button