EMA 2022

Bosta Melani Mekicar in Bojan Cvjetičanin vodila Emo 2022?

RTV Slovenija uradno še ne daje izjav

Kot poroča spletni portal Javnosti.si bosta Emo 2022, ki naj bi se zgodila februarja prihodnje leto, vodila Melani Mekicar, ki jo spremljamo v oddaji V petek zvečer ter Bojan Cvjetičanin, ki je poznan kot pevec skupine Joker Out.

Nazadnje je Emo leta 2020 vodil Klemen Slakonja.

Glasbenik Bojan Cvjetičanin, ki sicer uživa naklonjenost odgovornega urednika razvedrilnega programa Vanje Vardjana, je sicer že stal kot voditelj na odru Eme. Leta 2020 je bila namreč tako komentator Eme Freš kot tudi voditelj, sicer skupaj z Majo Pinterič. Bojan je sicer študent sociologije iz Ljubljane. Je pevec in besedilopisec vse bolj priljubljene skupine Joker Out. Oboževalcev Evrovizije je postal, ko je Ruslana davnega leta zapela 2004 Wild Dances.

Televizijska voditeljica Melani Mekicar pa je trenutno vpeta v oddajo V petek zvečer, ki jo vodi skupaj z Blažem Švabom. Kot kaže je mlada Melani, ki se pred kamero odlično znajde, trenutno vroči kostanj v razvedrilnem programu.

Kot še poroča Javnost.si sta bila pred leti Melani in Bojan zaljubljena, tako da se dobro poznata, kar jima bo zagotovo v pomoč pri vodenju najbolj odmevnega in obrekovanega dogodka na sončni strani Alp.

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin
Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin na Emi Freš 2020. Foto: Žiga Culiberg

Najprej Ema Freš nato še Ema

Spomnimo. Ema 2022 bo potekala v treh večerih – v dveh predizborih in finalu. V vsakem predizboru bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme Freš. Žirija in telefonski glasovalci bodo v vsakem polfinalu izbrali po šest finalistov, in sicer tri skladbe, ki imajo najvišje seštevke glasov telefonskega glasovanja in še tri skladbe, ki imajo najvišje končne ocene žirije. Če bo katera od treh skladb, ki imajo najvišje končne ocene žirije, že uvrščena v finalni izbor na podlagi seštevka glasov telefonskega glasovanja, potem se v finalni izbor uvrsti skladba po naslednji najvišji oceni žirije.

Dvanajsterica izbranih bo nastopila na velikem odru finalnega izbora Ema 2022. O najboljšem bodo skupaj (v razmerju 50 : 50) odločali gledalci in pet petčlanskih žirij, in sicer bo tu žirija glasbenih izvajalcev (pevci in drugi izvajalci), žirija glasbenih ustvarjalcev (avtorji glasbe, besedil, aranžmajev) in producentov, radijska žirija (radijski uredniki in redaktorji, novinarji, voditelji), televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe) ter za piko na še žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke.

Izbor predstavnika za 66. tekmovanje za pesem Evrovizije 2022 bo potekal v dveh delih – 24 novincev se bo naprej pomerilo na Emi Freš, štirje zmagovalci pa se bodo še s 16 uveljavljenimi glasbeniki udeležili izbora Ema 2022.

Ema 2022
Ema 2022 naj bi se zgodila februarja 2022. Foto: RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
Izvor
Javnost.si
Twitter
Back to top button