MISIJA LIVERPOOL 2023

Joker Out: Pozabili smo, da snemamo

Pesem Carpe Diem dobila videzgodbo

Ljubljanska peterica Joker Out, ki jo sestavljajo Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), je za evrovizijsko skladbo Carpe Diem, ki je “klic vsem, ki vedo, da je življenje več kot le to, kar vidimo na prvi pogled”, na dveh lokacijah posnela tudi prav posebno video, ki ima zgodbo. Fantje ob tem priznajo, da se še nikoli dosedaj niso lotili tako velike produkcije ter da je video za skladbo Carpe Diem filmski.

Joker Out
Joker Out med snemanjem videozgodbe. Foto: Matic Kutin

Glasba in ples vedno pravi odgovor

“Videospot za pesem Carpe Diem se dogaja v mističnem hotelu, kjer se navidezno navaden in dolgočasen svet preliva z norim in magičnim. Nikoli ne veš kaj te čaka v naslednji sobi ali hodniku. Vprašanje je le: ali se upaš predati magiji ali ne?” strnejo člani Joker Out, ki dodajo, da je ta shagadelična plesna himna “odraz celoletnega koncertiranja in uživanja v življenju članov benda. Sporočilo je preprosto: s čimerkoli te življenje sooči, sta glasba in ples vedno pravi odgovor.”

Joker Out
Eden izmed prizorov v ljubljanskem Unionu. Foto: Matic Kutin

50-članska ekipa

Videospot za novo evrovizijsko zgodbo Carpe Diem so pod taktirko hišnega video guruja Marka Pirca in še enega prekaljenega režiserja, Bonina Englara (Matter, MRFY, ‘Demoni’), konec januarja s 50-člansko ekipo in prav toliko statisti posneli v opuščenem hotelu Stol v Kamniku in ljubljanskem hotelu Union.

Joker Out
Snemanje prizora na recepciji … Foto: Matic Kutin

Kaj pa vzdušje?

“Vzdušje na snemanju je bilo tako energično in iskrivo, da smo vmes pozabili, da snemamo zabavo in nam niti ni bilo treba igrati, da zares uživamo,” so nam zaupali Jokerji, ki jih po sobotni premieri skladbe Carpe Diem v oddaji Misija Liverpool že čakajo priprave na evrovizijski nastop, ki se bo najprej zgodil 11. maja 2023, v drugem predizboru. Če se bodo v tem glasbenem večeru uvrstili med najboljših deset (mimogrede, odločalo bo le ljudstvo), jih bomo nato slišali še enkrat, in sicer v soboto, 13. maja, ko se bo v Areni Liverpool odvilo sklepno dejanje Pesmi Evrovizije 2023. Srečno, Joker Out!

Joker Out
Tokrat v ljubljanskem hotelu, maja v Liverpoolu. Foto: Matic Kutin

ANKETA

Kako vam je všeč skladba Carpe Diem, na katero stavi Joker Out?

Že oddanih glasov: 918

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
27
+1
9
+1
13
+1
2
+1
1
+1
4
+1
5
Twitter
Back to top button