EMA

VIDEO: Kako zveni skladba Straight into Love, na katero stavi Hannah?!

Hannah, slovenska predstavnica na 58. izboru za Pesem Evrovizije, je v studiu 1 Televizije Slovenija predstavila slovensko evrovizijsko skladbo Straight into love. Avtorji skladbe so Hannah Mancini, Gregor Zemljič, Erik Margan, Matija Rodić in Marko Primužak.

Skladbo Straight into Love najlaže uvrstimo v kategorijo t. i. elektronske plesne glasbe oz. EDM produkcije, z dodatkom dubstepa, ki je v zadnjih dveh letih ‘prevzela’ mainstream glasbeno sceno na obeh straneh Atlantika.

Voditeljica Bernarda Žarn, Hannah, Gregor Zemljič, Erik Margan in Matija RodičFoto: Miloš Ojdanič

Po sledi odločitve, da bo RTV Slovenija izbrala skladbo/izvajalca
neposredno za predstavitev na mednarodnem tržišču, je bilo vodilo za
iskanje v smeri zelo sodobne/aktualne glasbene produkcije. RTV Slovenija je s Pravilnikom RTV Slovenija o izboru skladbe in izvajalca za Pesem Evrovizije 2013 določila sedemčlansko projektno ekipo oz. komisijo. Ta je skladno s pravili EBU-ja za izbor za Pesem Evrovizije 2013 in po določenih profesionalnih standardih RTV Slovenija pripravila in izvedla izbor tako, da je po svoji presoji in skladno s pravili izbrala izvajalko in avtorje skladbe. V prvem koraku je bila izbrana Hannah kot glasbenica s prepričljivo vokalno izvedbo in odrsko prezenco ter z vidnimi izkušnjami nastopanja na televiziji in velikih glasbenih odrih, vajena tudi dela v tujini. Komisija je nato po poslušanju prispelih skladb odločila, da je skladba Straight into Love (soavtorica je tudi Hannah) najbolj izpolnila pričakovanja komisije na podlagi kriterijev določenih v pravilniku, tj. uveljavljeni kakovostni standardi glasbenega programa Radia Slovenija, ocena potenciala televizijske prezence in ustreznost glasbe za radijsko predvajanje.

Hannah med predstavitvijo skladbe ‘Naravnost v ljubezen’..Foto: Alesh Maatko

Hannah Mancini že nekaj let ni več neznanka na slovenskih glasbenih odrih in TV zaslonih. Nastopala je že na svetovnih odrih, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno. Sodelovala je pri mnogih Disneyjevih filmih, z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, kot sta Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein, kot tudi z odlično ameriško skupino Haute Chile, ki je nastopala kot predskupina Sheryl Crow in Seala. Trenutno se Hannah posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz Amerike preselila pred šestimi leti. V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z DJ-jem Umekom, DJ-jem in producentom Saretom Havličkom in rusko elektronsko skupino D-Pulse. Že več let je Hannah tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici. Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji.

Pesem Evrovizije je tekmovanje, ki že 58 let enkrat letno z glasbo iz vseh delov Evrope in širše polni tudi slovenske domove in pred televizijske sprejemnike še danes privleče vse generacije – od mlajših do tistih najstarejših. Zato je prenos dogodka Pesem Evrovizije vedno na prvih mestih lestvice najbolj gledanih oddajah tudi na slovenski nacionalni televiziji. RTV Slovenija letos beleži 20-letnico prve udeležbe na tekmovanju za najboljšo evrovizijsko popevko, zato smo se odločili, da kljub zmanjšanim finančnim sredstvom za delovanje celotnega javnega medijskega servisa tudi letos svojo udeležbo potrdimo. Odločili pa smo se, da namesto TV-oddaje EMA letos prvič uberemo za nas popolnoma nov način izbora in se pridružimo državam, ki svojega predstavnika skladno s pravili Evropske radiodifuzne zveze izberejo z internim izborom. Veseli me, da so tako prvič združili znanje in izkušnje sodelavci glasbenega uredništva najbolj poslušanega radia v Sloveniji, Vala 202, in Razvedrilnega programa Televizije Slovenija. Prepričan sem, da so sodelavci preverjeno dobrega glasbenega programa s pomočjo evrovizijskih izkušenj televizijskih kolegov izbrali prepričljiv vokal in skladbo skladno z aktualnimi svetovnimi glasbenimi smernicami, ki bo z dodelano odrsko prezenco pustili močan vtis med evropskimi gledalci,” je o vsej evrovizijski zadevi dejal generalni direktor RTV Slovenija, Marko Filli.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Besedilo evrovizijske skladba Straight into Love (Naravnost v ljubezen):

Faster than light, here comes the night
Tomorrow is now
You flow through my viens
Inside me you’ll stay
There is no doubt
No one in this world, no diamonds no pearls
Like your love divine
So high off the ground, we’ll never come down
No limit, no sky

Straight into love
We’ll break through the dawn
And light the world up from the sky when we collide
Straight into love
And never let go
We’ll light the world up from the sky into the night

We’re turning the tide, with eyes open wide
There’s no stopping now
With all that we have, we stand on the edge
Before we dive down

Refren / chorus

We found the place where we belong
Out of the dark our flame is strong
We’re moving fast, we won’t look back
Higher and higher we go

Refren / chorus

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button