FESTIVALI

San Remo 2011: Vrtoglavi honorarji

V San Remu se je leta 2011 odvijal 61. festival zabavne glasbe Festival della canzone Italiana. Veliki finale 2011 je bil tokrat še toliko bolj zanimiv, saj smo po dolgem času dobili dobili novega italijanskega evrovizijskega predstavnika, ki je po večletni pavzi zastopal Italijo na Evrosongu 2011.

Raphael GualazziFoto: Alain Douit / Eurovision.tv
Gianni MorandiFoto: Wikipedia

Veliki zmagovalec San Rema 2011 je postal džezist Raphael Gualazzi, ki je s skladbo Follia d’amore zmagal že na petkovem večeru, in sicer v kategoriji mladi glasbeniki. Raphael Guatazzi je med drugim prejel še nagrado kritike Mie Martini, ki so jo izbrali novinarji. Glavne voditeljske so tokrat zaupali priljubljenemu italijanskemu pevcu Gianniju Morandiju, ki je za vodenje prejel kar 600.000 evrov. No, na odru v znameniti dvorani Teatro Ariston ni bil sam, saj sta ga skozi šov spremljali mični gospodični – Elisabetta Canalis in Belen Rodriguez (vsaka je prejela po 150.000 evrov honorarja). V velikem finalu San Rema 2011 se je za zmago borilo 10 finalistov, in sicer Emma & Moda’, Nathalie, Luca Madonia & Franco Battiato, Giusy Ferreri, La Crus, Al Bano, Luca Barbarossa & Raquel Del Rosario, Anna Tatangelo in Davide Van De Sfroos. Po predstavitvi, številnih gostih in šov programu so se v superfinale uvrstili Al Bano, Emma & Moda in Roberto Vecchioni.

San Remo 2011Foto: RAI

Po še zadnji predstavitvi superfinalistov je bila usoda v rokah ljudstva, ki se je prepričljivo odločilo za veterana italijanske glasbe. S skladbo Chiamami ancora amore (Še mi reci ljubezen) je tako najbolj prepričal Roberto Vecchioni, ki je prejel kar 48 % vseh telefonskih glasov. Drugouvrščena je bila skladba Arrivera – prejela je 40 % vseh glasov, tretji pa je bil Al Bano s skladbo Amanda è libera. Ljudstvo mu je namenilo 12 % glasov.

Na tokratnem petdnevnem festivalu zabavne glasbe so se med drugim predstavili številni uveljavljeni kot tudi neuveljavljeni glasbeniki. Na veličastni scenografiji Gaetana Castellija smo lahko skozi večere, ki so bili tematsko obarvani, videli tudi številne goste – zasedbo Take That z Robbijem Williamsom, Avril Lavigne, Elizo Doolitle, Roberta DeNira, Monico Bellucci … Vse skupaj pa je seveda zanimala glasba.

Kategorija Mladi glasbeniki Kategorija Uveljavljena imena
01. Serena Abrami – Lontano da tutto
02. Roberto Amade’ – Come pioggia
03. Anansi – Il sole dentro
04. Btwins – Mi rubi l’amore
05. Gabriella Ferrone – Un pezzo d’estate
06. Raphael Gualazzi – Follia d’amore
07. Marco Menichini – Tra tegole e cielo
08. Micaela – Fuoco e cenere
01. Patty Pravo – Il vento e le rose
02. Emma & Moda’ – Arriverà
03. Luca Madonia & Franco Battiato – L’alieno
04. Giusy Ferreri – Il mare immenso
05. La Crus – Io confesso
06. Anna Oxa – La mia anima d’uomo
07. Tricarico – 3 colori
08. Al Bano – Amanda è libera
09. Nathalie – Vivo sospesa
10. Luca Barbarossa & Raquel D.R. – Fino in fondo
11. Anna Tatangelo – Bastardo
12. Davide Van De Sfroos – Yanez
13. Max Pezzali – Il mio secondo tempo
14. Roberto Vecchioni – Chiamami ancora amore
Voditelji San Rema 2011Foto: RAI
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button