FESTIVALI

Sinji galeb na Festivalu Marko Polo Fest 2014 osvojil drugo mesto

Na vse bolj priljubljenem festivalu Marko Polo Fest, ki je tokrat potekal dva večera – prvi je bil namenjen mladim ustvarjalcem, drugi (superfinale) pa znanim glasbenikom –, sta nastopila tudi Nataša in Saša, ki sta s pesmijo Ljubav je sve što nama treba v superfinalu zastopala slovenske barve.

Letošnji festival pesmi in vina je bil uspešen tudi za duo Sinji galeb.Foto: Osebni album

Visoka uvrstitev nama pomeni ogromno, saj sva dobila potrditev
oziroma možnost, da lahko tekmujeva tudi s priznanimi legendarnimi in
kakovostnimi pevci. Absolutno se bova udeležila še kakšnega festivala na
Hrvaškem, če bo možnost, pa tudi pri nas v Sloveniji, od koder sva
prejela ogromno čestitk od prijateljev, znancev in glasbenih kolegov.

Nataša, Sinji galeb

Naša glasbenika, ki sta združena pod imenom Sinji galeb, sta bila tako uspešna, da sta osvojila kar drugo mesto, prehitela ju je le legendarna Neda Ukraden, ki je slavila s skladbo 2 i 22, pri kateri je sodeloval Djomla. “Bila sva seveda zelo zadovoljna z nastopom, saj mislim, da je to zelo velik uspeh. Ne nazadnje se je festivala udeležilo res veliko glasbenikov in obiskovalcev, tako da je bil občutek fantastičen. Tudi scena na odru in vse ostalo je bilo pripravljeno profesionalno. Po festivalu pa smo se ob pijači in jedači družili z vsemi glasbeniki do zgodnjih jutranjih ur,” nam je zaupala pevka Nataša.

Nataša in Saša na velikem festivalskem odru Marko Polo Fest 2014.Foto: Osebni album

Organizatorji so sicer o Sinjem galebu, ki je predstavljal Slovenijo, že pred festivalom pisali v superlativih, saj so dejali, da ne poznajo zasedbe, ki bi znala toliko pesmi na pamet in ki bi znala prepevati v toliko različnih jezikih, kot so slovenski, italijanski, španski, angleški, hrvaški in celo romski jezik. Natašo so opisali kot nadarjeno pevko, ki je diplomirala na glasbeni šoli, poleg tega pa je bila uspešna tudi kot dramska umetnica. Saša pa je po njihovem mnenju prav tako domač v glasbi, saj izhaja iz glasbene družine, kar mu zagotovo pomaga pri nastopih. Kot kaže, je glasbena kilometrina obema pomagala, saj sta na koncu osvojila številna srca tako strokovne komisije kot ljudstva.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X