EVROVIZIJA

Evrosong 2015 bo na Dunaju

Avstrijska radiotelevizija ORF je po tehtnem premisleku odločila, da bo 60. Izbor za pesem Evrovizije prihodnje leto – 19., 21 in 23. maja 2015 – potekal na Dunaju, in sicer v dvorani Wiener Stadhalle. Vse skupaj je že potrdila tudi Evropska radiodifuzna zveza, ki bdi nad evrovizijskim izborom.

Z izborom mesta je zadovoljna tudi Evropska radiodifuzna zveza. “Odločitve ORF, da bo Dunaj gostil naslednje tekmovanje za pesem Evrovizije, smo zelo veseli,” je povedal evrovizijski nadzornik Jon Ola Sand, ki je še dodal, da so v zvezi EBU “prepričani, da ima mesto dovolj izkušenj, ljudi s potrebnim znanjem in institucij, da lahko gosti največje glasbeno tekmovanje v Evropi.”

Imeli smo tri zanimive ponudbe in vse so presegale naša pričakovanja – iskreno bi se zahvalil tudi Gradcu in Innsbrucku. Po temeljiti preučitvi in natančnem premisleku vseh relevantnih dejavnikov smo se odločili za Dunaj. Mesto leži v osrčju Evrope, daje velik poudarek glasbi in odprtosti, bilo je že gostitelj številnih velikih prireditev in je seveda kot prestolnica posebej primerno za to, da priredi evrovizijski izbor za vso deželo. Naš cilj je prirediti tak glasbeni izbor, ki bo Avstriji v ponos in ki bo naredil vtis na Evropo,” je o izboru Dunaja za prireditelja 60. Izbora za pesem Evrovizije povedal generalni direktor televizije ORF, Alexander Wrabetz.

Evrosong 2015 bo potekal 19., 21. in 23. maja 2015 v dvorani Wiener Stadhalle, ki sprejme približno 16.000 obiskovalcev, odvisno od razporeditve odra v dvorani.Foto: Wikipedia
Prva evrovizijska zmagovalka Lys Assia in urednik Evrovizija.com Alesh Maatko.Foto: Evrovizija.com

Vstopnice za evrovizijsko dvorano bodo na voljo konec letošnjega leta oziroma v začetku prihodnjega leta. Takrat bodo znane tudi vse podrobnosti o nastanitvenih kapacitetah, ki bodo na voljo akreditiranim novinarjem, oboževalcem, številnim evropskim delegacijam ter zainteresirani javnosti. “Vse skrbi, da bodo hoteli polni ali da ne bo dovolj prostora za vse tiste, ki bi si radi ogledali Evrosong v živo, so odveč, saj organizatorji vsako leto poskrbijo, da je na voljo dovolj prostih kapacitet. O vseh podrobnostih vas bomo na naši spletni strani www.evrovizija.com obveščali sproti, predvsem pa pravočasno,” ob tem pravi Alesh Maatko, odgovorni urednik Evrovizija.com, ki zadnjih petnajst let spremlja evrovizijsko dogajanje v živo s ‘prizorišča zločina’.

Ognjevita Conchita Wurst je Avstriji pripela težko pričakovano zmago.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button