INTERVJUJI

Mislila sem, da nikoli več ne bom zapela, s solzami v očeh priznava Nataša

Sinji galeb ne spi na lovorikah

Nataša in Saša iz dua Sinji galeb sta že celo življenje predana glasbi. Lahko bi rekli, da z glasbo živita tako na odru kot doma, saj sta lansko leto dahnila tudi usodni da. In kako se jima je življenje spremenilo po poroki? Kaj vse nam še pripravljata vedno zgovorna in simpatična glasbenika, ki žanjeta uspehe tudi v regiji, pa nam je zaupala pevka dua Sinji galeb, Nataša.

Za nami je pestro poletje, ki je bilo polno koncertov. Kako delovno je bilo za vaju?
Imava veliko nastopov toda utrujena nisva nikoli, ker imava rada glasbo in to delava s srcem. Nekaj časa sicer nisva prepevala, ker mi je lansko leto umrla mama, na katero sem bila zelo navezana in vem, da nikakor ne bom mogla preboleti, da je ni več. Mislila sem, da nikoli več ne bom zapela toda po prepričevanju Saše in producenta Bojana sem zopet začela peti. Pesem z naslovom Ima bure ima vala, ki sem jo posvetila moji mami je bila prva pesem, ki sem jo zapela odkar ni več mame.

Kakšna pa bo jesen oziroma zima? Sprašujem, ker vem, da znata narediti pravi žur z bogatim repertuarjem?!
Jesen in zima bosta delovni, namreč imava rezervacije že za drugo leto, tako da se nimava kaj pritoževati glede dela oziroma nastopov. Ljudje naju imajo radi, ker imava zelo širok repertoar (slovenske, dalmatinske, hrvaške, yugo rock, balkan in ostalo) tako, da se vedno za vsakega kaj najde.

Kot duo Sinji galeb sta precej aktivna v regiji, kjer je odnos do vajine glasbe precej bolj spoštljiv, tudi glede predvajanja vajine glasbe, če prav slišim?
Res je! Kar se tiče vrtenja naše avtorske glasbe nas veliko več vrtijo na Hrvaškem, Srbiji in na Češkem, kot recimo pri nas v Sloveniji. Žal je tako, da nas je vedno več Slovencev, ki snemamo hrvaško oziroma dalmatinsko glasbo, ker imamo zelo majhne možnosti tu v Sloveniji s slovensko glasbo. Sicer nas tudi v Sloveniji kar vrtijo na radijskih postajah in televizijah, razen ene radijske postaje, ki pa jo ne bom imenovala javno. Ob tem je zanimivo, da na tem radiu vrtijo raznorazne izvajalce, za nas pa niti slišati nočejo. Žalostno, kajne?!

Sodelujeta tudi z znano produkcijo Sezam produkcijo. Kako je prišlo do tega sodelovanja?
Ja, Sezam produkcija je v Srbiji. Resnično je močna. V tej produkciji je veliko znanih pevcev, zato nama je v čast, da sva lahko del produkcije tudi midva. Pred kratkim je izšel tudi album z samolepljivimi sličicami (Estradne zvezde), ki ga prodajajo po celem svetu. Seveda sva v tem albumu tudi midva (predstavljava Slovenijo), kar je zelo lep dosežek. Sodelovati smo začeli z njimi tako, da so naju slišali na nekem nastopu. Pristopili so k nama in naju vprašali, če sva za sodelovanje z njimi. Seveda sva se takoj odzvala. V Beogradu sva posnela tudi pesem z naslovom Slatka tajna, ki je zelo velikokrat predvajana.

Nataša, govori se, da je vaš glas precej podoben glasu Tereze Kesovija …
Hm, res je. To velikokrat govorijo ljudje, ko/ki nas slišijo, da imam res zelo podoben glas Terezi Kesoviji. V čast mi je, da ljudje slišijo v mojem glasu divo Terezo.

V vajine uspešnice je vpet mojster Bojan Šeruga. Zdi se, da ste glasbeno lepo ujeli, kajne?
Že dolgo časa sodelujemo skupaj z Bojanom Šerugo. Ker naju res dobro pozna točno ve, kakšno pesem nama mora napisati in uglasbiti. Ravno te dni so Bojana klicali iz radia Split in prosili za naše avtorske pesmi. Imela bova tudi intervju in predstavitev Sinjega Galeba na radijski postaji v Splitu.

Sinji Galeb
Naš Sinji galeb je leta 2019 na HITfestu osvojil veliki grand prix. Foto: HITfest

“V času najinega ustvarjanja spoznavava nove in nove glasbenike, s katerim imava res korekten in lep odnos, tako na Hrvaškem, Srbiji kot tudi pri nas v Sloveniji.” Nataša

Kmalu tretji album

Bi morda radi izpostavili še kakšnega avtorja, s katerim sodelujeta?
Sodelovala sva s kar nekaj znanimi avtorji, kot so Feri Lainšček, Saša Lošić, Saša Lendero in Miha Hercog, Darus Despot, Želimir Škarpona, Ivan Šegedin, Nera Ban in drugi.

Kaj vse še pripravljata za zaključek leta, kakšni so načrti za prihodnje leto?
Snemava novo pesem na Hrvaškem. Posneli bomo tudi videospot. Besedilo za pesem je napisal Darus Despot (avtor pesmi Prsti zapleteni), aranžma pa bo naredil Josip Pokupec. V naslednjem letu nameravava izdati najin tretji album.

Za konec ne moreva mimo prostega časa. Kaj vaju takrat najbolj osreči oziroma sprosti?
Pred nekaj meseci sva se preselila v novo hišo, v Brežice, kjer se imava res lepo. Ljudje tukaj so zelo, zelo dobrosrčni. Kadar imava kaj prostega časa, se malo razvajava doma v savni, jacuzziju, s sprehodi … Seveda me sprošča tudi druženje z mojo psičko pasme Japonska Akita Inu in mačko Mico. Je pa tudi res, da velikokrat doma, kjer sva si naredila manjši studio primeva za mikrofon in pojeva. To nama da novih moči.

“Evrovizijo si vsako leto z veseljem ogledava, saj ob tem navijava za naše predstavnike. Poleg tega pa na najinih nastopih večkrat zapojeva premnoge evrovizijske pesmi, ki jih je res veliko. Sploh recimo Dan ljubezni ne sme manjkati, kajne?!” Nataša

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button