ZABAVNO & DRUŽABNO

Evrovizijski dvojec Maraaya združil moči s Kvatropirci

Tu je težko pričakovana pesem Življenje

Na zadnji septembrski dan je luč sveta ugledal nov duet, ki je skozi pesem Življenje nepričakovano ustvaril nenavadno glasbeno kombinacijo, ki jo sestavljajo evrovizijski duo Maraaya in izjemni vokalisti Kvatropirci.

Gledalci najbolj priljubljene serije ta trenutek pri nas, Ja, Chef!, so se nad pesmijo že nekaj časa navduševali ob epilogu zgodb, ki jih prinaša življenje. Odziv, ki so ga dobili Marjetka in Raay, ki sta pesem tudi napisala ter Kvatropirci, pa je bil ob tem izjemen.

Maraaya in Kvatropirci
Maraaya in Kvatropirci združili moči. Foto: Neo Visuals

Evrovizijski dvojec Maraaya ob tej priložnosti najavlja album, ki bo izšel v začetku prihodnjega leta.

Snemanje videzgodbe

Poseben podvig je bilo za duo Maraaya in Kvatropirce snemanje prelepega videospota na Kamniškem sedlu. Do lokacije snemanja so namreč porabili najprej več kot tri ure dolg vzpon celotne snemalne ekipe. Prizori v Kamniško Savinjskih Alpah, na več kot 1.900 metri nadmorske višine, pomenu pesmi Življenje dajejo globino o kateri govori besedilo.

In kako vse skupaj opisuje Raay, ki je ustvaril novo glasbeno zgodbo? “Po nizu življenjskih zgodb: Drevo, 1000 let, Zdaj pa greš, sva najini zbirki ustvarjanja dodala še pesem Življenje, s katero napovedujeva tudi istoimenski album, ki izide v začetku prihodnjega leta. Boljše kombinacije kot z izjemnimi vokalisti, Kvatropirci, ki jih občudujem, pa si za to pesem ne bi mogel zamisliti. Fantje izjemno zvenijo tudi v nekoliko drugačnem zvoku, kot smo jih vajeni, sam pa sem pri svojem ustvarjanju od nekdaj ljubitelj kombinacij in duetov. Tale ima očitno nekaj, kar se je ljudi dotaknilo. Na facebooku, instagramu, elektronskih sporočilih smo dobili ogromno sporočil, upal bi si reči da celo več kot 300, kdaj, zakaj, katera pesem je to, kdaj bo izšla …. Kakšna popotnica!” je odgovoril mojster številnih uspešnic.

Marjetka Vovk pa je ob tem dodala: “Še preden je bila pesem izdana, smo dobili ogromno sporočil, kdo to poje, kaj je to za ena pesem in kje se jo lahko posluša, saj se delčki pesmi že več kot leto dni pojavljajo v seriji Ja, Chef! Kljub temu, da ne gre za uvodno pesem ali tematsko pesem serije, enostavno v ljudeh nekaj premakne. Kaj takega se nama že pred samim izidom pesmi še ni zgodilo.”

“Nikoli si ne bi mislili, da lahko neizdana pesem pritegne toliko pozornosti in navdušenja. Verjamemo, da tudi zato, ker je besedilo izjemno inspirativno. Tudi nas je takoj prevzela, je nekaj novega, svežega za nas, zagotovo pa v kombinaciji z Marjetkinim vokalom in našim večglasjem prinaša svež zvok.” Tomaž Krt, Kvatropirci

Po dežju posije sonce

Življenje prinese zmage, poraze, vzpone in padce. Tako pač je. A ne glede na to, kaj nam prinaša v danem trenutku, se je najlepše zbuditi v nov dan in se vedno znova zaljubiti vanj. Življenje je pesem, da nas vedno spomni, da po dežju posije sonce in da tudi po soncu enkrat začne padati dež. Ravno zaradi tega nas dela takšne, kot smo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button