FESTIVALI

Danijela po Splitskem festivalu doživela šok

Večmesečne priprave in vsakodnevne vaje so se glasbeni divi Danijeli Martinović obrestovale, saj je na letošnjem Splitskem festivalu znova dokazala, zakaj je v vseh teh letih v samem vrhu glasbene scene.

Vedno simpatična Splitčanka Danijela Martinović je na festivalu navdušila z močno interpretacijo, prekrasno modno ter nekoliko retro izvedbo pesmi, ki jo je predstavila v štirih minutah in publiko odpeljala v nek popolnoma nov svet. Predstavila je drugačno zgodbo, kateri smo lahko prična na svetovnih glasbenih odrih. Naivno malo pile je naslov nove pesmi, ki jo je atraktivna glasbenica prvič v živo predstavila javnosti prav na minulem Splitskem festivalu. Čeprav je bila pesem slišana že pred samim festivalom, jo je Danijela za nastop izvedla v nekoliko spremenjeni obliki, kar je bilo presenečenje za vse. Pesem je bila v lahkotnejšem, bolj mističnem aranžmaju in v tej obliki bo v kratkem posnela tudi glasbeni videospot.

“Po današnjem nastopu sem ostala šokirana ob več kot 40 sporočilih na telefonu. Vsi sobili navdušeni in najbolj fasciniralo me je dejstvo, da je bila velika večina istega mnenja in so mi sporočali – Eurosong, tako mi vidimo Eurosong – tako, da sem bila res prijetno presenečena!” Danijela Martinović

Glamurozno

Prav tako je z novo pesmijo poskrbela tudi za dovršen in glamurozen izgled v edinstveni večerni obleki modnega dvojca Arileo ter ob spremstvu štirih plesalcev pod koreografijo Alena Sestarića. Pod nov hit z naslovom Naivno malo pile se je podpisal avtor glasbe Peter Grašo, avtorja teksta pa sta Petar Grašo in Fayo. Za aranžma je poskrbel Branimir Mihaljević.

“Danijela je imela odličen scenski nastop, izredno dovršen z njenim videzom in koreografjo. Na festival je vnesla pravo svežino in navdušila s smerjo, ki jo je izbrala, da predstavi novo pesem.” Juraj Zigman, član modne žirije festivala

“Danijela Martinović in njena ekipa vse od njenega nastopa na Evrosongu leta 1998 kažejo, kako se skladno povezujejo glasba, interpretacija in eleganca nastopa. Z njenim nastopom na Splitskem festivalu je dokazala na kakšen način bi se morali prestaviti vsi glasbeniki in na kakšen način bi morali pristopiti k najboljši promociji za svoje pesmi,” je po festivalu povedal poznan hrvaški radijski voditelj Zlatko Turkalj Turki.

Danijela je poskrbela tudi za dovršen in glamurozen izgled Foto: Promo foto izvajalke
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X