FESTIVALI

FaušDur Band in Dare Kaurič na festivalu MMS niso bili čisto na dnu

FaušDur Band je prijetna glasbena osvežitev, ki je svojo skladbo Čisto na dnu premierno predstavila na letošnjem festivalu MMS. Suveren odrski nastop skupine, odlična skladba in prepričljiv vokal Dareta Kauriča, ki se je tokrat pojavil v vlogi gostujočega pevca, so prepričali publiko za četro mesto.

FaušDur Band in Dare KauričFoto: FPA

FaušDur Band je kolektiv prekaljenih glasbenih mačkov, ki prihaja s Koroške. Trinajstčlanska zasedba koncertira od leta 2007, njihov koncertni repertoar pa sestavljajo klasike soula in njegovih podzvrsti (Otis Reading, James Brown Aretha Franklin in pdb). Letos so se odločili v svojem ustvarjanju narediti korak naprej in ga nadgraditi z lastno, avtorsko glasbo. 

Za miks in mastering je poskrbel legendarni producent Iztok Turk, ki je
končnemu posnetku dodal ravno pravo mero retro zvoka, obogatenega z
modernimi zvočnimi prijemi. Za skladbo Čisto na dnu je že posnet video,
ki pa je trenutno v fazi montaže.

Tako je nastala skladba Čisto na dnu, ki je avtorsko delo njihovega kolega Dareta Kauriča in je pisana v pravi soul maniri.

Kot se spodobi za pesem o izgubljeni ljubezni, je melodija malce otožna. Nežno groba bluesy linija pa nadgrajena s čudovitimi vložki pihalne sekcije, ki dajo, poleg sola na hammond orglah (gost iz Beograda – Goran German), še poseben pečat.

FaušDur Band in Dare Kaurič so končali na 4. mestu.Foto: FPA
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button