ZABAVNO & DRUŽABNO

Rebeka Dremelj je novo sklado Malo, malo posnela kar doma s telefonom

Priljubljena glasbenica in nekdanja evrovizijska predstavnica Rebeka Dremelj, ki je z močnim sporočilom v zadnjih dveh skladbah navdušila poslušalce, tudi tokrat z novimi ritmi ‘Malo, malo’ sporoča, da bo kmalu vse v redu.

“Malo več miru in svet se znova bo vrtel,” je le en od čudovitih verzov, pod katere se podpisuje Rok Lunaček. Tudi tokrat je Rebeka Dremelj k ustvarjanju nove skladbe povabila najbolj odmevni imeni ustvarjalcev pop glasbe v regiji. Glasbo sta poleg Roka Lunačka ustvarjala še Nermin Puškar in Krešimir Tomec, slednji se podpisuje tudi pod aranžma pesmi.

Rebeka Dremelj med ustvarjanjem.Foto: Menart Records

Človek hitrih odločitev in še hitrejših dejanj, kot se je Rebeka opisala na družbenih omrežjih ob izidu pesmi, je povedala, da jo je melodija očarala že ob prvem poslušanju: “Ampak kar nisem našla pravega trenutka, da bi jo poslala med vas in tudi ne prave ideje za besedilo. Potem pa so začela prihajati sporočila. “Rebeka vsi nekaj pojejo, kaj pa ti?” Tisti, ki me poznate, dobro veste, da jaz res ne maram biti “vsi”, zato sem tuhtala, da bi naredila nekaj, česar “vsi” ne delajo. In tako sem se spomnila na tisto prečudovito melodijo, ki me je očarala že par mesecev nazaj in je bila napisana zame. V trenutku, ko sem pomislila nanjo, sem dobila tudi idejo za besedilo. Naletela pa sem na en velik problem. Kako zdaj to vse skupaj v domači karanteni izpeljati?” in ob tem dodala, da je kljub vsem izzivom ob ustvarjanju skladbe in videa v teh težkih časih zaradi številnih ukrepov, posnela svojo najlepšo skladbo do sedaj.

Glasbenica je novo pesem posnela kar s telefonom.Foto: Menart Records

Jaz se je enostavno ne morem naposlušati. Z njo smo se dotaknili trenutne situacije in z njo opogumljamo vse, ki se znajdemo kdaj v situaciji, ko imamo vsega polni ‘kufer’.

Rebeka Dremelj

In kako je potekalo ustvarjanje skladbe v izolaciji? “Vzela sem telefon, poklicala dva norca, Kreša in Roka, ki sta zame naredila tudi pesem ‘Zdravo sreča’ in takoj sta bila za stvar, da izpeljemo mojo noro idejo. Zaradi izolacije so vsi delali od doma, glavno vidilo je bilo le, da skupaj v svet pošljejo sporočilo, ki ga v teh dneh potrebujemo vsi!” je odgovorila priljubljena glasbenica in nekdanja evrovizijka.

Najbolj zanimiv del nastajanja pesmi je bil je ta, da je Rebeka svoje vokale posnela kar preko telefona in kot je povedala je imela snemalni studio na stopnicah v hodniku: “Noro sem zadovoljna, res upam, da vam bo ta pesem lepšala vsak, še tako zelo težek dan. Če bomo imeli zdravje in jubezen, bomo vse krize in vse padce, ki nas čakajo skupaj prebrodili – vsega bo, ko bo ljubezen spet dovolj!” Prav tako kot pesem, je tudi videospot posnet s telefonom, v celoto ga ja oblikovala Dolores Osek. “Dragi moji, hvala vam ker mi že toliko let stojite ob strani. Zdaj ob strani stojim jaz vam! Z veliko ljubezni, Rebeka!”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button