PESEM AMERIKE

Pred velikim finalom je tudi Pesem Amerike

Za nami je še drugi polfinali izbor

Naključje je hotelo, ali pa tudi ne, da bosta v istem tednu svoj vrhunec doživela tako Pesem Evrovizije kot tudi Pesem Amerike, kjer bodo 9. maja okronali prvega zmagovalca. Tekmovanje v Ameriki, ki poteka pod okriljem medijske hiše NBC, se je sicer začelo 21. marca, s krajšim zamikom pa ga lahko spremljamo tudi na TV Slovenija 2, in sicer ob sobotah zvečer.

Pesem Amerike 2022
Voditelja Pesmi Amerike Snoop Dogg in Kelly Clarkson. Foto: Trae Patton / NBC

Drugi polfinalni večer

Po prvem polfinalnem večeru smo lahko v soboto, 7. maja zvečer, spremljali še drugi polfinalni večer. Ta večer so se predstavili: Tenelle – Full Circle, Sweet Taboo – Keys to the Kingdom, Michael Bolton – Beautiful World, Stela Cole – DIY, Broderick Jones – Tell Me, Enisa – Green Light, John Morgan – Right in the Middle, Chloe Fredericks – Can’t Make You Love Me, Christian Pagán – Loko, Tyler Braden – Seventeen in še Grant Knoche – Mr. Independent.

Stroko je tokrat prepričal Tyler Braden s skladbo Seventeen, glasove ljudstva pa so osvojili: Chloe Fredericks – Can’t Make You Love Me, Michael Bolton – Beautiful World, Grant Knoche – Mr. Independent in še Tenelle – Full Circle.

Pred vrati je veliki finale

Do razglasitve prvega zmagovalca Pesmi Amerike nas tako čaka le še ena oddaja, kjer se bo predstavilo deset najboljših. Za zmago se bo v finalni oddaji, ki bo na sporedu na TV Slovenija v petek, 13. maja zvečer, potegovalo naslednjih deset finalistov, ki so prepričali iz oddaje v oddajo:

  1. Alabama: Ni/Co – The Difference
  2. Ameriška Samoa: Tenelle – Full Circle
  3. Kolorado: Riker Lynch – Feel The Love
  4. Connecticut: Michael Bolton – Beautiful World
  5. Kentucky Jordan Smith – Sparrow
  6. Severna Dakota: Chloe Fredericks – Can’t Make You Love Me
  7. Oklahoma: AleXa – Wonderland
  8. Tennessee Tyler Braden – Seventeen
  9. Teksas: Grant Knoche – Mr. Independent
  10. Washington: Allen Stone – A Bit of Both
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button