TORINO 2022

LPS se je sprehodil po turkizni preprogi

Zgodila se je otvoritvena slovesnost

Uradni sprejem je vsako leto najbolj galmurozen dogodek Pesmi Evrovizije. Nič drugače ni bilo letos, ko so se po rdeči oziroma turkizni preprogi sprehodile vse delegacije. Vse skupaj se je odvilo v bivši kraljevi palači Venaria Reale, ki je bila zgrajena leta 1675, glasbenike pa je spremljalo tako sonce kot dež.

Martin Österdahl
Vse delegacje je pozdravil evrovizijski nadzornik Martin Österdahl. Foto: Andres Putting

The Sound of Beauty

Palača Venaria Reale je znana po svoji čudoviti arhitekturi in razkošnih vrtovih, ki so del letošnje scenografije in zgodbe The Sound of Beauty, kakršen je slogan Pesmi Evrovizije 2022. Po turkizni preprogi so se – ob izpolnitvi pogoja PCT oziroma ob predložitvi digitalnega zelena potrdila – sprehodile vse delegacije, ki so jih ob preprogi spremljali tako mediji kot številni presrečni oboževalci, ki so se lahko fotografirali s svojimi favoriti.

LPS
LPS je bil na sprejemu dobro razpoložen. Foto: Andres Putting

40 delegacij, 40 kreacij

Prva je na preprogo stopila Malta, kaj kmalu zatem pa je bila tu že Slovenija. Na koncu so na znamenito turkizno preprogo stopile še države iz družine velikih pet, kot zadnja pa je bila to gostiteljica Italija. Skupaj smo lahko videli 40 delegacij, med katerimi so nekatere glasbeniki oziroma predstavniki poskrbeli za dih jemajoče kreacije.

Glamurozni sprejem

Neposredni prenos si je bilo mogoče ogledati tudi preko spleta, s pričetkom ob 16. uri, ko so nas pozdravili Gabriele Corsi, Mario Acampa in Carolina Di Domenico. Po sprehodu po več kot 200 metrov dolgi evrovizijski preprogi pa so na koncu vsako delegacijo posebej pozdravili še župan Torina Stefano Lorusso, izvršni nadzornik Pesmi Evrovizije Martin Österdahl in izvršna producenta Simona Martorelli in Claudio Fasulo … Nato se je vse skupaj preselilo v znamenito galerijo, kjer se je nadaljevala uradna slovesnost z druženjem in zabavo.

LPS
LPS na turkizni preprogi. Foto: Andres Putting
Črna gora Vladana
Vladana bo prepevala za Črno goro. Foto: Andres Putting
Hrvaška Mia Dimšić
Mia Dimšić je veliki up Hrvaške Foto: Andres Putting
Severna Makedonija Andrea
Andrea predstavlja Severno Makedonijo. Foto: Andres Putting
Srbija Konstrakta
Srbska delegacija s pevko Konstrakto. Foto: Andres Putting
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button