PROMOCIJA

Cesta ni poligon za izživljanje adrenalinskega presežka

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Cesta je resna stvar in najpogostejši razlog za prometno nesrečo je še vedno neprilagojena hitrost, takoj za njo pa neupoštevanje cestno-prometnih predpisov ter alkohol. S toplejšim vremenom je na naših cestah vse več raznovrstnih udeležencev v prometu.

»Vozniki morajo biti še posebej pozorni na otroke, ki so na pločniku lahko nepredvidljivi in starejše, ki lahko v nezaželenih situacijah reagirajo počasneje,« navaja Jože Hribar, direktor Agencije za varnost prometa. Slednji se redno, s številnimi preventivnimi akcijami in drugimi dogodki na mesečni ravni trudijo ozaveščati javnost o varnem in odgovornem obnašanju v prometu.

Jože Hribar
Prilagodimo hitrost vožnje, pravi Jože Hribar. Foto: Bor Slana / STA

Varnost na prvem mestu

»Na tem mestu velja poudariti, da pešci nimajo absolutne prednosti pri prečkanju vozišča, kolesarji naj vselej nosijo čelado, motoriste pa opozarjam, da cesta ni poligon za izživljanje adrenalinskega presežka,« še pravi Hribar in opozori na voznike e-skirojev, ki se morajo voziti po kolesarski stezi, mlajši od 18. let pa morajo obvezno nositi tudi čelado, ki je sicer zelo priporočljiva za vse. Skrbni ukrepi za lastno varnost so ključni pri vzdrževanju kolektivne varnosti v prometu. Prilagodimo hitrost vožnje, poskrbimo za dobro vidnost in bodimo pozorni na soudeležence. Le tako bo poletje varno in prijetno za vse.

Vozniki
Vozniki morajo biti še posebej pozorni na otroke.
Twitter
Back to top button