PROMOCIJA

Že poznate recept za najučinkovitejšo pot do morja v vročih dneh?

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Pred odhodom na pot vselej preverite razmere na cestah, saj stanje v zastojih lahko povzroča dodaten stres in vodi v jezne reakcije, ki ogrožajo prometno varnost. Tako na daljši kot na krajši vožnji je za vse udeležence v prometu ključna spočitost in zbranost.

Zlasti v vročih poletnih dneh, ko se pojavijo znaki utrujenosti in zaspanosti, kot so zehanje, pogosto mežikanje, občutek potrebe počitka ali izgube pozornosti, se je treba v najkrajšem možnem času na varnem mestu ustaviti ter poskrbeti za ustrezno psihofizično stanje. Daljše vožnje ob visokih zunanjih temperaturah so fizično in psihično naporne. Posledično nismo zbrani in dovolj pozorni na dogajanje na cesti, kar pa močno poveča možnost za nastanek prometne nesreče.

V primeru, da je na potovanju več oseb z veljavnim vozniškim dovoljenjem, si vožnjo »razdelite«, s tem tudi zmanjšate tveganje za vožnjo pod vplivom utrujenosti ali zaspanosti. Nikakor tudi ne pozabite na zadosten vnos tekočine. Pitna voda naj bo obvezna oprema v vsakem avtomobilu, zlasti na avtocestah, kjer se pogosto zgodijo prometni zastoji. Ne zanašajte se na to, da se lahko ustavite na prvi bencinski črpalki. Prav tako v zastoju umaknite vozilo na skrajni rob vozišča, saj tako na sredini vozišča ustvarite prostor za reševalni pas. Ta je nujen za pravočasen dostop intervencijskih služb in s takim ravnanjem lahko nekomu rešite življenje. V parkiranem in zaprtem vozilu nikdar ne puščajte nikogar. Zelo hitro namreč lahko pride do vročinskega udara, za kar so še posebej dovzetni otroci in starejši. Temperatura otrokovega telesa se dviguje 3 do 5-krat hitreje od temperature telesa odrasle osebe. Tudi živali ne puščajte v razgretem vozilu. Naj bodo poletni dnevi karseda brezskrbni in sproščeni.

Upoštevajte naštete nasvete in vročinskih obremenitev med vožnjo ne podcenjujte. Agencija za varnost prometa vam želi srečno in varno vožnjo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button