PESEM AMERIKE

Bomo Ameriško Evrovizijo spremljali tudi v Sloveniji? Tu je odgovor!

Prihaja American Song Contest

Če ne bo večjih presenečenj skoraj zagotovo da … A pojdimo po vrsti! Po tem, ko so uredili vse formalnosti ter se dogovorili, katera televizija bo prenašala izbore in finalno dejanje, so v javnosti zaokrožili tudi datumi. Sprva je kazalo, da so bo PRVI American Song Contest začel 21. februarja 2022, a so nato iz zveze EBU, ki bdi nad ameriškim festivalom, sporočili, da se vse skupaj (tudi zaradi olimpijskih iger, ki potekajo v februarju) prestavlja za mesec dni.

Novi datum za začetek American Song Contest je tako 21. marec. Finalni večer pa je napovedan za 9. maj, torej se bo zgodil en dan pred prvim predizborom v evrovizijskem Torinu.

V dvournem šovu, ki bo potekal pod licenco zveze EBU in ki ga bo predvajala televizija NBC, bodo Američani prvič izbrali svojo najboljšo evrovizijsko pesem. Sam festival je zamišljen tako, da je/bo vanj vključenih vseh 50 zveznih držav, pet ameriških ozemelj in glavno mesto. Najboljši med najboljšimi se bodo na koncu v velikem spektaklu televizije NBC potegovali za naslov najboljše pesmi, ki bo izbrana in znana 9. maja.

Kot producenti šova se podpisujejo Christer Björkman, Ola Melzig, Anders Lenhoff in Peter Settman, ki so še kako znani v evrovizijskem svetu. Björkman in Melzig sta bila med drugim tudi evrovizijska producenta ESC 2019 v Tel Avivu.

Ko poročajo nekateri evrovizijski portali bo Ameriško Evrovizijo zagotovo prenašala oziroma z zamikom predvajala švedska televizija SVT. V evrovizijskih krogih pa se govori, da naj bi American Song Contest predvajale tudi nekatere druge evropske radiotelevizije, ki so vključene v zvezo EBU. Med njimi naj bi bila tudi RTV Slovenija.

Kakor koli, počakajmo še nekaj tednov. Najprej se bo zgodila EMA 2022, nato pa se zdi, da bo pomlad še kako obarvana evrovizijsko. Le kako bi lahko bilo še boljše kot to?

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button