PESEM AMERIKE

Drugi teden prinesel nove štiri polfinaliste

Jordan Smith prepričal stroko

Po odmevni prvi oddaji smo lahko 2. aprila na TV Slovenija 2 spremljali drugo glasbeno oddajo, v kateri so nastopili Almira Zaky (VA), Broderick Jones (KS), Chloe Fredericks (ND), courtship. (OR), Cruz Rock (VI), ENISA (NY), Jocelyn (NE), Jonah Prill (MT), Jordan Smith (KY), King Kyote (ME) in Macy Gray (OH). Tako kot v prvi oddaji Pesmi Amerike smo lahko znova slišali novih enajst skladb, ki se borijo za vstop v enega izmed polfinalnih večerov.

Na koncu so – tako kot v prvi oddaji – sporočili, da je strokovno komisijo s pesmijo Sparrov prepričal glasbenik Jordan Smith, ki prihaja iz Kentuckyja. Mladi glasbenik Jordan, ki tudi sam ustvarja pesmi je znan po tem, da je osvojil deveto sezona šova The Voice. Preostale tri nove polfinaliste so nekaj dni kasneje sporočili preko instagrama, tako da so se Jordanu pridružili še Broderick Jones s pesmijo Tell me (KS), Chloe Fredericks s skladbo Can’t Make You Love Me (ND) in Jonah Prill s pesmijo Fire It Up (MT).

Spomnimo. Ob koncu prve oddaje so objavili, da je s pesmijo Held On Too Long stroko prepričal Hueston, ki je tako korak bližje finalni oddaji. Kasneje pa so preko instagrama sporočili, da so gledalci izbrali še tri pesmi, in sicer Beautiful World – Michael Bolton (CT), Wonderland – AleXa (OK) in LOKO – Christian Pagán (PR).

V tretji oddaji, ki bo na TV Slovenija 2 na sporedu v soboto, 9. aprila, se bodo predstavili: Ale Zabala (FL), Britany Pfantz (LA), Brooke Alexx (NJ), Grant Knoche (TX), Jesse LeProtti (SC), Jewel (AK), Judd Hoos (SD), Ni/Co (AL), Nitro Nitra (DE), Riker Lynch (CO), Sabyu (MP) in Tyler Braden (TN).

Spomnimo. Pesem Amerike, ki jo lahko spremljamo ob sobotah okrog 22. ure na TV Slovenija 2, poteka podobno kot pri evropskih radiotelevizijah. Najprej se nastopajoči predstavljajo v kvalifikacijah, nato pa bosta sledila polfinalna večera in na koncu še veliki finale. O zmagovalni skladbi bodo na koncu odločali tako glasovi strokovne žirije kot glasovi gledalk in gledalcev.

REZULTATI ANKETE

Kako vas navdušuje Pesem Amerike, če sploh?!

  • Zanimiva televizijska izkušnja. (39%, 39 glasov)
  • Ni je čez Pesem Evrovizije. (28%, 28 glasov)
  • Nekako me ne prepriča. (14%, 14 glasov)
  • Iskreno nič posebnega. (8%, 8 glasov)
  • Glasbeno je precej drugačna. (7%, 7 glasov)
  • Oddaje se mi zdijo super. (5%, 5 glasov)

Skupno glasov: 101

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button