EMA

Nuška Drašček dosegla svoj najboljši rezultat na Emi doslej

Energična Nuška Drašček je s pesmijo Ne zapusti me zdaj dosegla svoj najboljši rezultat na izboru za Emo doslej. Po mnenju slovenske javnosti (televotingu) je pristala celo na drugem mestu, skupno pa je dosegla tretje mesto. Glasbo za pesem Ne zapusti me zdaj je napisal Aleš Klinar, besedilo Anja Rupel, za aranžma pa je poskrbel Miha Gorše …

Z energičnim nastopom je letos osvojila tretje mesto, lani je bila četrta.Foto: Jani Ugrin

Poleg omenjenega sodelovanja na Emi in v novi operni predstavi, pa se
Nuška Drašček pripravlja tudi že na koncert ob izidu njene nove
zgoščenke RE-BELLE (posvečeno Piaf), ki bo prav na ‘gregorjevo’ –
12. marca2018 v SiTi Teatru BTC.

Takoj po Emi pa se je Nuška Drašček že osredotočila na druge projekte: v ljubljanski operi potekajo zadnje priprave na novo produkcijo opere Lepotica in zver skladatelja Philipa Glassa, ki bo na sporedu od 8. marca dalje in v kateri Nuška Drašček poje naslovno vlogo Lepotice. Gre za prvo izvedbo katerekoli opere Philipa Glassa v Sloveniji. Režiser in koreograf tokratne postavitve je Matjaž Farič, dirigentka in glasbena vodja Živa Ploj Peršuh, kostumograf pa Alan Hranitelj.

Poleg tega pa bo priljubljena Nuška Drašček, ki smo jo lahko spremljali tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas, po devetih letih pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Nuška Drašček (s svojo ekipo) na odru Eme 2018.Foto: Jani Ugrin
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button