ZABAVNO & DRUŽABNO

Tanja Zajc Zupan pričarala evrovizijsko romanco na citrah

30-letnica glasbenega ustvarjanja

Tanja Zajc Zupan letos praznuje trideset let glasbenega ustvarjanja. Priljubljena citrarka je to obletnico proslavila s prav posebnim koncertom v Cankarjevem domu v Ljubljani, na katerem niso manjkali izjemni gosti, prav tako pa niso manjkale niti evrovizijske uspešnice, ki jih poznamo prav vsi.

V polni Gallusovi dvorani je Tanjo Zajc Zupan spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla, poleg nje pa so nastopili pevci, s katerimi je sodelovala in nastopala v preteklih letih. Tu so bili Nuška Drašček, Slavko Ivančić, Rok Ferengja, Elda Viler in Ana Dežman, Gregor Ravnik, Goran Karan, Teja Saksida, Klemen Torkar in ne nazadnje še Daniel Popović, ki je v duetu s Tanjo odpel legendarno Đuli.

Skozi glasbeni program smo lahko slišali kar tri evrovizijske uspešnice, in sicer Đuli, ki jo je odpel Daniel Popović. Apres toi, ki jo je odlično interpretirala Nuška Drašček in še Ostani, ki jo je zapel Goran Karan.

Tanja Zajc Zupan in Daniel Popović
Tanja Zajc Zupan in Daniel Popović v skladbu Đuli. Foto: Alesh Maatko
Tanja Zajc Zupan in Goran Karan
Tanja Zajc Zupan in Goran Karan v skladbi Ostani. Foto: Alesh Maatko
Elda Viler in Ana Dežman
Elda Viler in Ana Dežman v skladbi Nora je misel. Foto: Alesh Maatko

Izjemno navdušenje sta poželi Elda Viler in Ana Dežman v skladbi Nora je misel.

Glasbeni spomini z uspešnicami

Skozi dveurni edinstven koncert smo se lahko obiskovalci skupaj z gosteljico sprehodili skozi glasbene spomine in Tanjina pretekla sodelovanja. Tako smo slišali največje uspešnice – od slovenskih popevk in hrvaških pesmi do tujih mojstrovin, ki so nas zapeljale v čarobni svet omamljanja z glasbo. “Kajti glasba so čustva ujeta v melodijo popolnosti in ob njenem čaru pozabimo na vse bolečine in skrbi srca,” je med drugim povedala hčerka Tanje Zajc Zupan, sicer voditeljica Ana Zupan, ki je obiskovalce popeljeta v prelepo melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni. Ana je namreč interpretirala odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko, ob tem pa so jo spremljale Tanjine citre …

Za piko na i je Tanja predstavila še novo skladbo Romanca za citre, ki jo je ustvaril Matjaž Vlašič.

Tanja Zajc Zupan
Obiskovalci so bili na koncu več kot navdušeni. Foto: Alesh Maatko
Tanja Zajc Zupan
Ob koncu so vsi skupaj zapeli Amigos para siempre. Foto: Alesh Maatko
Tanja Zajc Zupan
Stoječe ovacije za gostiteljico večera. Foto: Alesh Maatko

Posnetek jubilejnega koncerta si bo mogoče ogledati tudi na TV Slovenija.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
7
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button