ZABAVNO & DRUŽABNO

SiTi pod zvezdami 2022: Deset dni izbrane komedije in glasbe

Prva vrhunca že v četrtek in petek

SiTi Teater v sodelovanju z družbo BTC in Zavarovalnico Generali že tretje leto vabi na letni oder med drevesnimi krošnjami na robu BTC Cityja. Atraktivno prizorišče SiTi pod zvezdami za restavracijo Argentino in Športnim centrom Millenium bo pod platneno streho vsak večer med 1. in 10. septembrom gostilo priznane domače in tuje ustvarjalce, ki bodo postregli z vrhunsko komedijo in koncerti.

SiTi pod zvezdami 2022 bo odprla monokomedija Jamski človek, ki letos praznuje okroglih dvajset let. Uroš Fürst je v tej vlogi nastopil že več kot 750-krat, z zabavno pripovedjo o odnosih med spoloma nasmejal desetino Slovencev in porušil vse slovenske gledališke rekorde. Pod zvezdami vas bodo nasmejali tudi Gašper Bergant, Žan Papič in Sašo Stare z ovežilno hit komedijo Fantovščina in Tadej Toš s celovečernim stand-up šovom V prostem slogu.

Big Band RTV Slovenija
Big Band RTV Slovenija Foto: Darja Štravs Tisu

Najprej zimzelene popevke

Žlahtni jubilej pa bo pod zvezdami obeležila tudi velika dama slovenske popevke, Elza Budau. Avtorica več kot tisoč besedil – med katerimi so zimzelene Poletna noč, Brez besed, Pegasto dekle, Samo nasmeh je bolj grenak, Ti si moja ljubezen … – bo na praznovanju svojega 80. rojstnega dne z Big bandom RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla gostila Nuško Drašček, Nino Strnad in Tilna Artača.

“Njene pesmi generacije Slovenk in Slovencev prepevajo še danes,” so v utemeljivi 14. junija podeljenjega Srebrnega reda za zasluge zapisali v uradu Predsednika Republike Slovenije. Elza Budau je odlikovanje prejela za izjemen ustvarjalen opus poezije, šansonov in popevk, pisala je tudi narodno-zabavne pesmi, čez 1.000 besedil pa jo uvršča med naše najplodovitejše avtorje. V zgodovino festivala Slovenska popevka je zapisana kot avtorica z največ besedili za pesmi, ki so bile uvrščene v program in ji tako ali drugače skoraj vedno prinesle zmago bodisi žirije bodisi občinstva. Prejela je že tudi viktorja za življenjsko delo in Ježkovo nagrado.

Elza Budau
Elza Budau v družbi Patrika Grebla. Foto: Alesh Maatko

Edinstven program

Bogat glasbeni program bodo stkali še Rade Šerbedžija & Jure Ivanušič ter Severa Gjurin z zasedbo, v glasbenih dialogih priljubljenega cikla 1na1 pa se bodo prepletli Gušti & Tomi M. ter Hamo & Tokac. Skupina Katalena vabi na koncert namenjenim vsem otrokom – predšolskim, šolskim in tistim po duši. Zaključni večer desetdnevnega programa pa bo pripadel splitski skupini TBF – The Beat Fleet z njihovo šarmantno, nostalgično obarvano mešanico hip hopa, reggaeja, rap rocka in dalmatinskega melosa.

Severa Gjurin
Severa Gjurin Foto: Jana Šnuderl

SiTi POD ZVEZDAMI: 1. – 10. september, BTC City v sodelovanju z Zavarovalnico Generali

 • 1. 9. ob 20.30: JAMSKI ČLOVEK praznuje 20 let
  monokomedija z Urošem Fürstom
 • 2. 9. ob 20.30: VEČER Z ELZO BUDAU
  koncert Big banda RTV Slovenija z Nuško Drašček, Nino Strnad in Tilnom Artačem
  dirigent: Patrik Greblo, gostiteljica večera: Elza Budau
 • 3. 9. ob 20.30: FANTOVŠČINA
  komedija z Gašperjem Bergantom, Žanom Papičem in Sašom Staretom
 • 4. 9. ob 17.30: KATALENA
  koncert za male in velike otroke
 • 5. 9. ob 20.30: RADE ŠERBEDŽIJA & JURE IVANUŠIČ
  koncert
 • 6. 9. ob 20.30: SEVERA GJURIN z zasedbo
  koncert
 • 7. 9. ob 20.30: 1na1: GUŠTI & TOMI M.
  glasbeni dialog
 • 8. 9. ob 20.30: TADEJ TOŠ V PROSTEM SLOGU
  stand up komedija
 • 9. 9. ob 20.30: 1na1: HAMO & TOKAC
  glasbeni dialog
 • 10. 9. ob 20.30: TBF 
  koncert skupine The Beat Fleet, HR
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button