ZABAVNO & DRUŽABNO

Stoječe ovacije za Elzo Budau

Žlahtni jubilej velike dame

V petek, 2. septembra zvečer je pod zvezdami žlahtni jubilej obeležila velika dama slovenske popevke Elza Budau. Na praznovanju svojega 80. rojstnega dne je z Big bandom RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla gostila Nuško Drašček, Nino Strnad in Tilna Artača, ki je znova poskrbel za mojstrske preobrazbe. Več v fotozgodbi Marka Pigaca (Pigac.si) spodaj.

Hudomušna Elza

Program koncerta in sodelujočih je bil, kot smo izvedeli skozi glasbeno obarvan večer, izbran posebej za priložnost SiTi pod zvezdami. Zimzelene uspešnice, kot so Poletna noč, Brez besed, Pegasto dekle, Samo nasmeh je bolj grenak in Ti si moja ljubezen so se prepletle z manj znanimi skladbami po izboru odlično razpoložene slavljenke, ki je med drugim številnim obiskovalcem zaupala marsikatero (tudi hudomušno) zanimivost tako o življenju kot še o nastanku izjemnih besedil, ki jih je večinoma napisala ponoči.

Elza Budau
Elza Budau v družbi Nine, Nuške in Tilna. Foto: Marko Pigac/Pigac.si

Ena in edina Poletna noč

Seveda pa to noč ni manjkala ena in edina Poletna noč, ki jo je tokrat odpela Nuška Drašček, slavljenka Elza Budau pa si je ob koncu glasbenega večera, skozi katerega so nas pobožale večne zimzelene popevke, upravičeno zaslužila stoječe ovacije. Še na mnoga leta, draga Elza!

Elza Budau je avtorica več kot tisoč besedil, Ježkova nagrajenka, prejemnica Viktorja za življenjsko delo in nedavna prejemnica državnega Srebrnega reda za zasluge.

Za konec … SiTi Teater v sodelovanju z družbo BTC in Zavarovalnico Generali že tretje leto vabi na letni oder med drevesnimi krošnjami na robu BTC Cityja. Atraktivno prizorišče SiTi pod zvezdami za restavracijo Argentino in Športnim centrom Millenium bo pod platneno streho vsak večer med 1. in 10. septembrom gostilo priznane domače in tuje ustvarjalce, ki bodo postregli z vrhunsko komedijo in koncerti. Več tukaj.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button