MMS

MMS 2021: Sebastian pred in med festivalom ‘ne spi’

10. julija se bo v Portorožu odvil že 40. festival Melodije morja in sonca. Jubilejni festival bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, za številne nagrade pa se bo portegovalo ducat tekmovalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Deveti po vrsti bo na oder s pesmijo Ne spim! stopil Sebastian.

Sebastian je prvi slovenski najstniški idol, ki se je javnosti predstavil na izboru za Miss Slovenije za Miss sveta leta 2000 s skladbo Hočem to nazaj! in se z njo kmalu prebil na vrh radijskih in televizijskih glasbenih lestvic. V menedžersko-glasbeni navezi z Natko Geržina in Zvonetom Tomcem je pri založbi Menart Records izdal dva albuma Hočem to nazaj!, izdan februarja 2001, je bil na lestvici 30-ih najbolje prodajanih albumov kar 9 mesecev in zanjo je prejel prejel dvojno platinasto ploščo. Ti si ta!, leto za tem, je že v tretjem tednu dosegel zlato naklado. Nato se je Sabastian umaknil iz javnega življenja in se posvetil lastnemu glasbenemu ustvarjanju.

V soj žarometov se je vrnil leta 2004 z uspešnico Bum! Bum! Bum!, za katero je napisal besedilo. Sledile pa so skladbe Kdo misliš, da si?!, Tvoja slika (bledi), duet z Luko Nižetićem Mi Chica Latina, Kriv sem (Slovenska popevka 2006), Naj svet zakriči (Ema 2007) in Na robu sveta ob slovenski promociji istoimenskega filma iz trilogije Pirati s Karibov, kjer se vse večkrat pojavlja tudi kot avtor glasbe. Poleg tega pa je nekaj časa vodil tudi ‘boyband’ Casanova.

Zaradi drugih obveznosti se predstavitve junija ni mogel udeležiti Foto: Alesh Maatko

Prikupen glasbenik je lastnik ene največjih slovenskih plesnih šol in predavatelj na temo plesnega ustvarjanja v najširšem pomenu za vse starosti po vsej Evropi.

Sebastian deluje tudi kot televizijski voditelj. V letu 2002 je posnel sezono oddaj V postelji s Sebastianom! za televizijo Pika, leta 2009 pa na RTS Rdeča preproga s Sebastianom, v kateri je gostil najeminentnejša imena slovenskega estradnega sveta. Danes se Sebastian aktivno posveča tudi plesnemu ustvarjanju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button