MMS

MMS 2021: Predstavitveni večer napolnil portoroško ploščad

Na Trgu prekomorskih brigad oziroma v središču Portoroža se je na vroč torkov večer odvil težko pričakovan predstavitveni večer vseh letošnjih 12 izvajalcev, ki se bodo predstavili na jubilejnem festivalu MMS 2021, ki se bo odvil v soboto, 10. julija v Avditoriju Portorož.

Predstavili so se vsi izvajalci MMS 2021 Foto: Alesh Maatko

Tokratni glasbeni večer se je odvil v organizaciji Turističnega združenje Portorož ter Avditorija Portorož, vse skupaj pa je na veliki portoroški ploščadi, ki je privabila številne obiskovalce, povezovala Adrijana Krajnc Vasovič. Glasbeniki sicer še niso predstavili svojih tekmovalnih pesmi, ampak so se raje nostalgično sprehodili skozi najlepše festivalske melodije, kot so Nasmeh poletnih dni, Tople julijske noči, Amerika, Anita ni nikoli, Še si tu, Solinar, Ko mene več ne bo, Nekaj med nama, Sen znala jes ter mnoge druge.

Tatjana Mihelj
Tatjana Mihelj Foto: Alesh Maatko
Gal Gjurin
Gal Gjurin Foto: Alesh Maatko
Platana
Platana Foto: Alesh Maatko
Samuel Lucas
Samuel Lucas Foto: Alesh Maatko

Na festivalu, ki se je skozi leta selil sem in tja, je svojo pot začel na Tartinijevem trgu v Piranu, kjer je zmagala mlada Monika Kovačič. Nato je nadaljeval pot v Portorož, kjer ima danes svoj dom v Avditoriju Portorož, v obdobju 1993−1995 pa so ga gostili celo na Titovem trgu v Kopru.

Spomnimo. Zgodba o začetku poletnih melodij sega v leto 1978, ko je nekaj glasbenih entuziastov po vzoru obmorskih in drugih festivalov – kot so opatijski, splitski in zagrebški festival – želela festivalsko vzdušje prirediti tudi na naši Obali. Za prvo prizorišče so izbrali mondeni Portorož, idejni »oče« pa je bil skladatelj, dirigent in aranžer Berti Rodošek, ki je že pred tem na noge postavil Festival narečnih popevk oziroma Veselo jesen. Festival Melodije morja in sonca se je kmalu izkazal za zelo uspešnega in kakovostnega, ki je vse do današnjih dni je (p)ostal eden najpomembnejših festivalov zabavne glasbe.

Sebastian
Sebastian Foto: Alesh Maatko
Tomaž Hostnik
Tomaž Hostnik Foto: Alesh Maatko
Rok Ferengja, Erosi
Rok Ferengja in Erosi Foto: Alesh Maatko
Boštjan Pertinač
Boštjan Pertinač Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button