INTERVJUJI

Manu: Na svoj nastop v Stockholmu sem danes zelo ponosna

Nekdanja evrovizijska predstavnica je te dni izdala svoj prvi album Sunrise

Piše se evrovizijsko leto 2016. Takrat smo vsi skupaj držali pesti za našo evrovizijsko predstavnico ManuEllo, ki nas je v Stockholmu predstavljala s skladbo Blue and Red. Danes, šest let pozneje se je Manu, kakor se predstavlja z umetniškim imenom, uresničila še ena želja. Ta mesec je namreč izšel njen prvi glasbeni album Sunrise, na katerega je dolgo čakala in vanj vložila vso svojo energijo. Dovolj razlogov, da smo z vrhunsko glasbenico spregovorili tako o glasbi kot tudi o življenju, ki se ji je po Evroviziji še kako spremenilo.

Manu
V novem letu se veseli koncertov, kjer bo lahko predstavila svoj novi album. Foto: Mario Topić

Vsak trenutek šteje

Ravno nekaj dni nazaj sem na družbenem omrežju opazil, kako krasite vaš dom. Kako doživljate ta najlepši čas v letu?
December je mesec, ko praznujem leto, ki se izteka. Je čas, ko se še bolj obrnem k sebi, k svoji družini in prijateljem, z zavedanjem, da čas življenja res hitro teče in ga je potrebno zavestno praznovati. Seveda pa ne samo v mesecu decembru, življenje je magično prav vsak sleherni moment, dan, mesec … je veliko darilo, če se ga resnično zavedamo.

Ste imeli v otroštvu v tem času kakšne posebne običaje?
Doma smo imeli še posebej radi Miklavža. Ta je prinašal lepa darila in če je bilo sreče, je imel na zalogi kaj iz mojega seznama. (smeh) Na »sveti večer« pa sem pri okrašenem dreveščku – ko so v temi z njega zagorele lučke – vsako leto zapela meni ljubo Sveto noč. Še danes jo zapojem, saj nosi tako božansko lepo energijo.

Kaj pa pesmi, ki ste jih radi poslušali in jih še poslušate v tem času? Vam je katera še posebej ostala v spominu?
Brezčasne klasike, kot so Sveta noč, Have Yourself A Merry Little Christmas, Happy Christmas, Last Christmas, Feliz Navidad in še bi lahko naštevala.

Manu
Ta mesec je izšel njen prvi glasbeni album Sunrise. Foto: Mario Topić

Svet glasbe in svet Evrovizije

Kako pa vas je nato pot vodila v svet glasbe?
Glasba je del mene, od kar sem prišla na svet … da jo rada poslušam in prepevam, so domači hitro spoznali, saj sem prej pela kot govorila, pravijo. Že kot otrok sem čutila, kaj je moja pot.

Vmes se je zgodila Evrovizija. Kako danes gledate na svoj nastop v Stockholmu?
Evrovizije sem si zelo želela in z zmago na EMI se mi je uresničila otroška želja po tem veličastnem odru/dogodku. Na svoj nastop v Stockholmu sem danes zelo ponosna, saj sem takrat dala svoj maksimum. Tik preden sem šla na oder sem namreč imela zelo utrujene, boleče glasilke – od čisto preveč intervjujev.

Bi danes kaj spremenili, če bi se še enkrat podali na ta oder?
Danes bi vsekakor bolj pazila na svoj glas, predvsem pa na svoj notranji mir in ravnovesje. Uživala bi v vsakem momentu tega čudovitega, enkratnega dogodka.

Kako zelo se je v vsem tem času spremenila vaša glasba, če sploh?
Tako kot se spreminjam sama, tako se spreminja moja glasba, vedno pa ostajam zvesta sama sebi. Predvsem so mi pomembna sporočila, ki jih z njo predajam in da uživam v vsaki odpeti noti, ki jo nato poslušalec začuti. Glasba je izjemno zdravilna, če jo zavestno ustvarjamo.

Kako pa ste se spremenili vi?
Zelo sem se spremenila. Predvsem sem »ojačala« ta del, da sem zvesta sama sebi. Nič v življenju ni pomembno bolj, kot to, da deluješ iz srca in ne iz strahu. Vedno sledim svojemu notranjemu glasu, dan danes pa še brez strahu. Ta je namreč le produkt uma, ki mu je nova pot še neznana. Ko se samo prepustiš toku življenja in resnično zaupaš, da te vedno pelje kamor ti je namenjeno, se to tudi zgodi. Takšen je zakon narave.

Tik pred novim letom ne moreva mimo vašega novega albuma. Nam lahko zaupate kaj več o njem?
Ta mesec je izšel moj prvi glasbeni album »Sunrise«, na katerega sem dolgo čakala in vanj vložila vso svojo energijo, da bi se ustvaril. Njegova zgodba se je pričela 2018 v Stockholmu, ko sem spoznala svetovnega glasbenika, avtorja in producenta, Erica Baziliana. »Sunrise« zame ni le skupek trinajstih pesmi, ampak zgodba mojega življenja, ki vodi do tega trenutka; je moj osebni sončni vzhod. Vabljeni, da se povežete z mano preko socialnih omrežij, kjer izveste vse o albumu in ga slišite …

Manu
Manu je za naslovno skladbo posnela tudi videozgodbo. Foto: Mario Topić

Ponosna na prvi album

Ob poslušanje je čutiti precej drugačno Manu. Manu, ki žari skozi glasbo …
Dragi Alesh, hvala za tako lep komentar. Neopisljiv občutek je, ko tvoj žar zaznajo druge duše. To je v resnici tudi ves moj namen … deliti ljubezen in svetlobo ter vero, da so vse »sanje« ustvarjene za nas, da jih uresničimo.

Za naslovno skladbo Sunrise ste posneli tudi videozgodbo, ki je prav tako nekaj posebnega, kajne?
Hvala! Mislim, da je predvsem nekaj posebnega zato, ker sem v videu želela prikazati vse to, kar sem v prejšnjem odgovoru povedala.

Česa se najbolj veselite v letu 2023?
Veselim se vsake nove izkušnje, učenja, novih poznanstev ter daril, ki jih življenje pripravlja zame, z nas. Še posebej v tem novem letu pa se veselim koncertov, ko vam bom končno tudi v živo lahko odpela vse pesmi iz novega albuma.

Na kaj pa ste najbolj ponosni v letu 2022, od katerega se bomo vsak hip poslovili?
Vsekakor sem najbolj ponosna na rojstvo mojega prvega albuma »Sunrise« in vsega, kar mi je življenje z njim prineslo. Celoten proces od začetka te kreacije in do samega izzida je bil zame veliko učenje, predvsem sem se naučila zaupati, da se vedno, ampak vedno vse zgodi ob pravem »božanskem timing-u«, ko smo resnično na to pripravljeni. Poleg tega pa sem neizmerno ponosna na svojega moškega, ki je dovolj močan, da me s svojo brezbogojno ljubeznijo popolnoma podpira. Na celotno ekipo, ki je sodelovala pri projektu »Sunrise«, ter na svojo družino in prijatelje, s katerimi skupaj rastemo in se veselimo življenja.

Manu
Vedno sledim svojemu notranjemu glasu, pravi Manu. Foto: Mario Topić
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button