MMS

MMS 2024: Manu – takšna kot je v življenju zasebno, je tudi na odru

Fest. skladba Jaz sem Ti (Heya No Heya)

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot druga po vrsti bo na oder stopila naša nekdanja evrovizijka Manu, ki stavi na skladbo Jaz sem Ti (Heya No Heya).

Evrovizijski oder 2016

Manu je umetnica, pevka, avtorica in tekstopiska, ki s svojimi edinstvenimi melodijami in besedili poslušalce popelje globoko v njen svet. Priljubljena predstavnica Slovenije na Eurosongu leta 2016 (ManuElla Brečko), ustvarja glasbo, ki je rezultat brezkompromisnega sledenja notranjemu glasu.

Manu
Pred dvema letoma je izšelnjen prvi album Sunrise. Foto: Mario Topić

Zgodba življenja

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Preprosto, takšna kot sem v življenju zasebno, sem tudi na odru. V svoje skladbe zlivam svoje čutenje, spoznanja in izkušnje iz življenja – Jaz sem Ti …

O čem govori festivalska skladba?
Skladbo Jaz sem Ti (Heya no Heya), ki bo dobila tudi videozgodbo, sem napisala iz svojih izkušenj z namero, da še komu pomaga naše življenje začutiti iz samega bistva, ki se v sedanjem času prevečkrat zdi, da je pozabljen.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru MMS 2024, kakšen nastop obljubljate ter kako se na vse skupaj pripravljate?
Kot že sam naslov skladbe razkriva, bo moj nastop v znamenju ‘Jaz sem Ti’. Želim si, da me ljudje v polnosti začutijo, mojo skladbo in njen namen.

Kaj bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerakoli druga festivalska nagrada?
Zmaga na tem festivalu bi mi vsekakor dala dodatno podporo pri mojem ustvarjanju in predvsem eno veliko potrditev, da so me ljudje slišali in razumeli, kar pa mi pomeni največ.

ManuElla
Manu na odru Eme 2016. Foto: Alesh Maatko

Njena najljubša Še si tu

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Zame je ena najlepših slovenskih balad prav iz festivala MMS, to je skladba Še si tu naše izjemne Marte Zore. Vse od leta 1995, ko sem jo kot šestletna deklica slišala prvič, pa do danes, se moja ljubezen do te skladbe ni prav nič spremenila. Zame je brezčasna.

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Kot zanimivost vam lahko povem, da je moj prvi nastop na RTV SLO bil leta 2005 v oddaji Spet Doma pri Mariu Galuniču, kjer sem se predstavila prav s to pesmijo, Še si tu. Ta spomin je v meni še vedno zelo živ, edinstven in zdaj, skoraj dvajset let kasneje, bom to skladbo znova zapela na predstavitvenem večeru Melodij morja in sonca, ki bo 2. julija v Portorožu in zato vas vse lepo vabim, da nas pridete poslušati, čarobno bo.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
V tem svetu, ki hiti, se predvsem trudim živeti v ritmu svojega srca, kjer mi še ostane prostor zame, za moje ustvarjanje, za druženja in nepozabno lepe nastope, katerih se to leto zelo veselim.

In še za konec, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Idealno poletje mi predstavlja čas dolgih sončnih dni ob morju, druženja z ljubljenimi, okusno hrano in preprosto uživanje v vseh lepotah življenja “tu in zdaj”.

Konec leta 2022 je izšel njen prvi mednarodni album z naslovom Sunrise, ki ga je ustvarila skupaj z ameriškim avtorjem Ericom Bazilianom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button