ZABAVNO & DRUŽABNO

Kako zveni Sebastianova uspešnica Hočem to nazaj 20 let kasneje?

Sebastianova uspešnica Hočem to nazaj, ki jo je v živo in premierno predstavil pred točno dvajsetimi leti na izboru za najlepšo Slovenko, je dobila novo zvokovno in hkrati tudi video zgodbo. Energija mladega glasbenika je takrat na odru navdušila Slovenijo, Sebastian pa je čez noč postal eden najbolj priljubljenih glasbenikov pri nas.

20 let po izidu uspešnice in ob praznovanju okroglega rojstnega dne se je Sebastian odločil ovekovečiti spomin na lepe čase s predelavo skladbe Hočem to nazaj v modernejše plesne ritme in posneti retrospektivno video zgodbo.

“Pesem ima v mojem srcu zelo posebno mesto in jo jemljem kot nek moj preporod oziroma drugi rojstni dan – dan, ko je luč sveta ugledal moj alterego – tisti Sebastian, ki ga vsi poznate. Od takrat vsako leto z ožjo ekipo obeležim ta ‘rojstni dan’ s sporočilom: ‘Vse najboljše ob obletnici’, letos pa se je z objavo posnetka premiernega nastopa res sprožil cel plaz izjemno lepih besed in spominov,” je ob izidu predelave skladbe povedal Sebastian.

Uspešnica Hočem to nazaj je nastala pred dvajsetimi leti.Foto: CTRL.media

Zgodba videa za pesem Hočem to nazaj je nostalgično obujanje spominov ob ogledu starega videospota. “Imeli smo tri različne scenarije, ki so vsi vključevali ogromno statistov, tudi mojih oboževalcev izpred let, a so se tik pred snemanjem ukrepi tako zelo zaostrili, da smo na koncu morali izdelati četrti scenarij, po katerem v spotu nastopam sam. Prvi scenarij je bil, da v letni kino povabimo oboževalce iz vse Slovenije z njihovimi družinami in ustvarimo povezavo med enim in drugim videospotom. Potem nas je presenetilo omejevanje na 50 ljudi, tako da smo morali narediti plan B, v katerem je bila ideja predstaviti celotno ekipo, ki je poskrbela za vse spomine cele generacije mladih, vezane na pesem Hočem to nazaj: moje prvotne plesalke, Natko Geržina in Zvoneta Tomca, backvokalistke, ekipo iz založbe … Žal je prišlo potem omejevanje na 10 ljudi in je tudi ta scenarij padel v vodo. No, na koncu smo se želeli izogniti morebitnim inšpekcijam, zato sem v spotu sam,” je povedal Sebastian in se dotaknil realnosti, v kateri smo se znašli in kaj to pomeni za ustvarjalce.

Za remiks skladbe je poskrbel avtor originalnih ritmov, Zvone Tomac. Snemanje spota pa je
potekalo en dan v hali podjetja Metalna pod režisersko ekipo Klemna
Kokola, Žige Kalana in s Christianom Fluherjem na čelu.

“Na ta način smo videu dali žig kaotičnega obdobja, v katerem živimo, in morda še toliko bolj poudarili razliko med množičnostjo, ki jo vidimo v prvem videu, ter osamo in izolacijo, ki jo zdaj vidimo v tem aktualnem videospotu za prenovljeno različico – vse za to, da se še bolj zavemo, kako – kot pravi besedilo pesmi – hočemo nazaj normalno življenje, ljubezen in raj, ki smo jih imeli pred vsemi temi ukrepi.”

Pod Sebastianov videospot se podpisuje ekipa CTRL.media.Foto: CTRL.media

“Prizorišče je bilo res izjemno fotogenično, hkrati pa je to tudi nekdanja tovarna, zato je bila tudi temu ustrezno neprimerna za mojo belo obutev,” je v smehu še povedal Sebastian. Ustvarjanje pred kamero je bila po nekaj letih popolnega glasbenega premora tudi za Sebastiana lepa čustvena izkušnja. “Lepo se je bilo vrniti v te vode, veliko čudovitih spominov je privrelo na dan. Podzavestno sem tokratno snemanje seveda primerjal s preteklimi snemanji. Ob tem sem se spominjal videa Hočem to nazaj, ki je bil posnet, ko še nisem bil slaven. Med snemanjem Reci, da si za nas je hudo zeblo, pri snemanju za En poljub pa nas je namesto sončnega zahoda pričakala burja in oblaki.”

Priljubljen glasbenik se je še v času uspešne glasbene kariere podal na plesno pot kot koreograf in odprl svojo plesno šolo, ki je letos dopolnila 18. rojstni dan. “Nikoli v življenju si nisem mislil, da bo iz nje nastala takšna strast, ljubezen in tako velika ter pomembna zgodba v mojem življenju. Takrat smo začeli graditi slovenski trg, leta 2011 se mu je čisto po naključju in brez večjih načrtov pridružila še tujina in tako danes pišemo lepo zgodbo na mednarodnem prizorišču.”

Tokrat v videzgodbi nastopa sam.Foto: CTRL.media

Ali lahko pričakujemo kmalu kaj novega?

Za konec smo glasbenika še povprašali, če morda poleg plesa znova snuje kakšne glasbene zgodbe, kot jih je ustvarjal nekoč? “Nove glasbene zgodbe sem vedno puščal odprte – nikoli nisem rekel ne ne ter ne da. Še vedno ostajam velik entuziast nad glasbo v najširšem pomenu besede: preko muzikalov, glasbenih odrov, plesnih nastopov. Glasba je vedno bila in vedno bo nerazdružljiv del mojega karakterja in zelo sem odprt za nova glasbena sodelovanja, ideje, projekte. Moj kruh danes v nobenem kontekstu ni vezan na glasbo, zato se je res lotevam izključno skozi prizmo nekih novih lepih spominov, izkušenj in poznanstev. Ni lepšega, kot ustvarjati nekaj, kar ti je v čisti užitek, in prav to je tudi bistvo remiksa Hočem to nazaj!. Toliko lepih spominov sem zbral s to pesmijo in drugimi – dajmo jih še nekaj več, kajti prav spomini nam bodo na stara leta pomenili največ. Ne bomo se spominjali, koliko smo delali ali zaslužili, temveč kje smo bili, kaj videli, s kom smo nekaj doživeli in kako smo se ob tem počutili,” je zaključil Sebastian.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button