ZABAVNO & DRUŽABNO

Popstars zabava, kot je še ni bilo

20. obletnica Popstars

Bepop, Game Over ter Sebastian so petek, 27. maja zvečer, v že tedne razprodani Cvetličarni gostili ultimativni throwback koncert leta, za katerega pravijo, da se lahko po čustvih in energiji meri s katerimkoli njihovim dvoranskim spektaklom. 23 nastopajočih je spletlo nepozaben večer, na katerem je z Bepop nastopila tudi Nejčeva sestra Eva, snemanje videospota in dokumentarca pa se je zaključilo s konfeti in šampanjsko prho.

V trenutku, ko so Sebastian, Game Over in Bepop 11. marca oznanili, da bodo 20-letnico projekta Popstars in svojih karier proslavili z ‘ultimativnim throwback koncertom’ Popstars United za svoje najbolj zveste navijače, je bilo jasno, da bo to eden od vrhuncev pokoronske pomladi. Vstopnic je zmanjkalo že zdavnaj in tedne pred dogodkom je preprodaja cvetela tako, da so se v igro vključili celo nigerijski princi.

Popstars
Snemanje videospota se je zaključilo s konfeti. Foto: Marko Pigac

Veliko praznovanje

Že če bi zvezde zadnje vseslovenske glasbene evforije rutinsko izvedle nekaj svojih največjih hitov, bi bilo občinstvo sinoči več kot zadovoljno. A praznovanje 20-letnice vse prej kot rutinski dogodek in tako smo doživeli pevsko-plesno-vizualni šov, ki ga bo mogoče še pred koncem šolskega leta (po)doživeti v obliki dokumentarnega filma.

Sebastian
Sebastian Foto: Marko Pigac

Glasba, ples in zabava

Častna naloga odpiranja večera je pripadla prvemu velikemu najstniškemu idolu v samostojni Sloveniji. Sebastian je, kot se za plesnega mojstra spodobi, s seboj pripeljal četico plesalk iz svoje plesne šole in pokazal, da je še vedno v izjemni formi. Publika pod odrom pa tudi, saj je z njim pela od prve do zadnje kitice, vlile pa so se tudi prve solze sreče in vznemirjenja.

Rokavica je bila vržena in Game Over so jo samozavestno zgrabili. Pevsko-plesno kondicijo in izvedbo jim lahko zavida katerikoli 40-letnik, ko pa je pri pesmi Mladost na oder skočil še trio Booom! in so se skupaj prelili v njihov aktualni hit Briga me, je pretežno ženska publika ponorela. Izbor gostov ni bil naključen – Booom! so nova slovenska fantovska skupina, ki v marsičem spominja na mlade Game Over.

Game Over
Game Over Foto: Marko Pigac

Bepop

Zadnja tretjina pa je bil rezervirana za skupino Bepop, ki se je tokrat okrepila s sedmimi plesalkami Plesnega mesta, svežimi matricami mojstra CHRNS-a in tudi vizualno navdušila s stilom Jerneje P. Zhembrovskyy. Ob vseh svojih največjih hitih, so tokrat dame izvedle tudi nekaj pesmi, ki jih po odrski reaktivaciji še niso pele, vrhunec večera pa je bil, ko se jim je v pesmi Moje sonce na odru za klaviaturami pridružila Nejčeva sestra Eva Erazem. Medtem ko je Tinkara že na generalki komaj zadrževala solze, se je na nastopu glas malce zatresel Ani, občinstvo pa je točko pospremilo z navdušenjem.

Bepop
Bepop Foto: Marko Pigac

Zgodba še ni končana

Potem pa je sledil bis, kakršnih nismo vajeni. Gostitelji so pred kratkim obiskali svojega starega producenta Zvoneta Tomca in Natko Geržino. Sinoči pa končno razkrili tudi zakaj. Prepletli so se v mashupu treh njihovih največjih hitov, ki bo 7. junija izšel kot uradni singel Popstars United. Ker pa ni hita brez videa, so obiskovalce poprosili za pomoč in v Cvetki posneli še tega, vse skupaj pa se je zaključilo s poklonom, konfeti in šampanjsko prho za prve vrste. Ker, kaj pa je žlahtni jubilej brez vsaj malo razvrata!?

Game Over, Sebastian in BePop
Game Over, Sebastian in BePop so poskrbeli za edistveno zabavo. Foto: Marko Pigac
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button