FESTIVALI

Kdo bo nasledil Evo Hren in Ano Soklič? 23. november je zadnji rok

RTV Slovenija vabi k sodelovanju na festivalu Popevka 2021. Izbrani izvajalci bodo lahko nastopili ob spremljavi revijskega orkestra ali ansambla RTV Slovenija, tokrat pa tudi kot samostojna glasbena skupina. Tekmovalni izbor bo potekal predvidoma meseca aprila 2021 v enem tekmovalnem večeru z neposrednim prenosom na RTV Slovenija.

Vabilo je odprto za prijave od dne 21. oktobra 2020 do dne 23. novembra 2020. Na RTV Slovenija so dejali, da bodo upoštevane vse popolne prijave, ki bodo naložene na spletnem obrazcu do vključno 23. novembra 2020 do polnoči.

Glasbene izvajalce, ki bi hoteli nastopiti na odru priljubljenega festivala Popevka, vabijo, da do 23. novembra 2020 do polnoči izpolnijo spletni obrazec in prijavijo svojo skladbo, ki se bo potegovala za naziv najboljše popevke 2021. Glasbene skupine bodo lahko na tokratnem festivalu nastopile samostojno, še vedno pa se bodo lahko glasbeniki odločili za izvedbo skladbe ob spremljavi revijskega orkestra ali ansambla RTV Slovenija.

Pesem Šesti čut v izvedbi Eve Hren je bila najboljša Popevka 2019.Foto: Adrian Pregelj
Ana Soklič je na Popevki 2019 prejela nagrado za najboljšo interpretacijo in veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.Foto: Adrian Pregelj

In kakšni so tokratni pogoji sodelovanja?

Prijavljena skladba je lahko dolga največ tri minute in pol (3 minute in 30 sekund). Besedilo skladbe mora biti napisano v slovenskem jeziku, izvajalci pa jo morajo v tem jeziku tudi zapeti. Skladba mora biti izvirna (v celoti in v posameznih delih skladbe) in še ne priobčena javnosti na dan prijave na vabilo. Prijavitelji morajo prek spletnega obrazca na spletni strani www.rtvslo.si/popevka2021 naložiti: v celoti izpolnjeno in podpisano izjavo, ki je del vabila; izvod notnega zapisa skladbe; besedilo skladbe; MP3 tonskega zapisa skladbe (demo posnetek z vokalom); fotografijo izvajalca oz. izvajalcev ter opis ustvarjalno-glasbenega delovanja izvajalca. Prispele prijave bo ocenjevala najmanj tričlanska strokovna komisija. Seznam izbranih skladb, ki se bodo predstavile na prihajajočem festivalu Popevka 2021, bodo na RTV Slovenija objavili najpozneje do konca letošnjega leta, torej do 31. decembra 2020. Koliko izbranih skladb, bodisi iz razpisa ali pa s pomočjo povabljenih avtorjev, bo sicer sodelovalo na Popevki 2021, pa zaenkrat še niso sporočili.

Festival, na katerem bomo izbirali najlepšo popevko leta, bo aprila 2021.Foto: RTV Slovenija

Na Popevki 2019 so se sicer predstavili: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček
(Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji
večnega duet), Amadea Begovič (Res je čudovito), 2B (Ko bi jaz), Ana
Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej
(Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet
(Kam je vsa ljubezen šla?).

Spomnimo. Zmagovalna skladba 43. festivala Popevka 2019, ki sta jo v studiu 1 TV Slovenija 15. septembra 2019 vodila Mario Galunič in Jože Robežnik, je postala Šesti čut, na katero je stavila Eva Hren. Izkušena glasbenica, ki je sicer znana kot članica tarceta Katrinas, je po festivalskem večeru dejala, da ni imela večjih pričakovanj, je pa toliko bolj vesela, da jo je nagradilo predvsem ljudstvo.

Ana Soklič, zmagovalka Eme 2020 in naša evrovizijska predstavnica za leto 2021, pa je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo in veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button