FESTIVALI

Jana Šušteršič po zmagovalnih talentih potrebovala pavzo

Glasbenica, ki je Slovenijo osvojila z zmago v šovu Slovenija ima talent, je letos s skladbo Sama za las ušla zmagi na Slovenski popevki. Pesem je napisal avtorski tandem, ki je na Popevki slavil še s tretjim mestom in pesmijo Kušn me v izvedbi dvojca Mon’ami.

Jana Šušteršič je leta 2014 slavila v šovu Slovenija ima talent.Foto: Alesh Maatko

Pesem mi ogromno pomeni. Ko smo jo snemali sem šla ravno čez neko fazo svojega življenja, o kateri govori skladba. Pesem tudi naznanja mojo novo podobo in novo zgodbo. Potrebovala sem namreč malce pavze, da sem zadihala po ‘talentih’ in ugotovila kako naprej,” v uvodu pove Jana Šušteršič. In ob tem še doda: “Prvotno je bila pesem bolj ljubezenska, vendar sem med ustvarjanjem prosila oba avtorja pesmi, Roka Lunačka in Blaža Hribarja, da pesem naredimo bolj intimno, še bolj ponotranjeno. Mislim, da bolj ne bi mogli zadeti moje bistvo. Bilo mi je v veliko čast sodelovati na Slovenski popevki, tako da lahko potrdim, da zagotovo ni zadnjič.

Leta 2011 je pevko razveselila novica o prejeti štipendiji prestižne
glasbene šole Berklee College of Music, na kateri je leta 2015
magistrirala, le nekaj mesece prej pa je nastopila na Emi s skladbo Glas srca, ki jo je kasneje predelala v Angel Heart
z učiteljem in z grammyjem nagrajen producent Gael Hedding.

Jana Šušteršič je vrhunska pianistka in ena najboljših vokalistk v regiji. Kot pianistka je osvojila številne mednarodne nagrade, nastopala z orkestri in pri rosnih 17 letih bila sprejeta na glasbeno akademijo v Beogradu. V istem letu je postala pevka izjemno priljubljene srbske skupine Neverne bebe, s katero je posnela dva studijska albuma. V več kot 600 nastopih v regiji pa je nastopila tudi kot predskupina svetovno znanim glasnim izvajalcem, ko so Toto in Lenny Kravitz.

Jana Šušteršič je na Popevki predstavila pesem Sama.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button