EMA 2022

EMA 2022: Voditelja, vsi datumi in še vrstni red

Dva predizbora in še finale

Končno je, kar smo že pred časom napisali na naši strani, uradno! EMO 2022 bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin. Izbor EMA 2022 bo 5., 12. in 19. februarja ob 20. uri na TV SLO 1. Dvema predizboroma sledi še veliki finale, v katerem bomo dobili našega letošnjega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2022.

Finalnem TV-izboru EMA freš, ki bo v petek, 28. januarja, in na katerem bodo dobili štiri zmagovalce, sledijo trije sobotni večeri namenjeni izboru slovenskega predstavnika za tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022.

Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin

In kaj pred samim festivalom pravita voditelja? »To, da so nama z Bojanom zaupali vodenje tako velikega in pomembnega festivala, kot je EMA 2022, mi je v neskončno čast. Ni leta, ko ne bi spremljala izbora za pesem Evrovizije, zato je to zame res poseben trenutek. To leto se mi zdi EMA prav posebna, saj bo nastopilo ogromno mladih, svežih glasbenikov, ki pa se nastopa lotevajo zelo resno. Ravno zato mislim, da bo letos v zraku prav posebna mladostna energija, h kateri pa upam, da bova pripomogla tudi midva z Bojanom. Komaj čakam, da bova lahko vse gledalce popeljala skozi tri tekmovalne, a sproščene večere odličnega showa in nove glasbe,« napoveduje Melani Mekicar.

»EMA in Pesem Evrovizije sta zame že od nekdaj en tak mini praznik in v času, ko nas obkrožajo same slabe novice in prevladuje negativna energija, nujno potrebujemo dobro dozo zabave. Upam, da se bodo gledalci sproščeni posedli pred TV-zaslone in uživali v glasbi,« še dodaja Bojan Cvjetićanin.

V četrtek, 20. januarja, in petek, 21. januarja, bomo prvič slišali 30 sekundne izseke tekmovalnih skladb.

Prvi predizbor, 5. februar

Prvi predizbor bo v soboto, 5. februarja, ob 20. uri z neposrednim prenosom na TV SLO 1. Nastopilo bo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme freš v naslednjem vrstnem redu: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, zmagovalec EMA freš (1), zmagovalec EMA freš (2), Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar – Z Á L I in Manouche. Izseke pesmi lahko poslušate TUKAJ.

izvajalec naslov glasba besedilo aranžma
1 JULY JONES GIRLS CAN DO ANYTHING July Jones, Toby Scott July Jones, Toby Scott July Jones, Toby Scott
2 DAVID AMARO ŠE VEDNO SI LEPA Goran Šarac Rok Lunaček Aleksandar Valenčić
3 LE SERPENTINE TUD TEB SI LAHK ZGODI Žiga Jokić Žiga Jokić Žiga Jokić, Žiga Rezar
4 BOWRAIN & BRINA ČAS JE Bowrain Gregor Kosi Bowrain, Mario Babojelić, Luka Uršič – KALU
5 Zmagovalec EMA Freš
6 Zmagovalec EMA Freš
7 JONATAN HALLER OBZORJE Jonatan Haller Pereira, Satja Medvešek, Dvided21 Jonatan Haller Pereira, Miha Rednak Satja Medvešek, Dvided21, Jonatan Haller Pereira
8 BATISTA CADILLAC MIM PRAVIL Matija Koritnik, Urban Lutman, Martin Štibernik, Tadej Košir Matija Koritnik, Benjamin Krnetić, Martin Štibernik Martin Štibernik
9 Zala Smolnikar
V OGLEDALU Zala Smolnikar Zala Smolnikar Zala Smolnikar
10 MANOUCHE SI SAMA? Robert Pikl Robert Pikl Robert Pikl, Luka Ipavec, Krešimir Tomec

Drugi predizbor, 12. februar

Teden dni kasneje, 12. februarja, ob 20.00 boste lahko na TV SLO 1 spremljali še drugi predizbor, v katerem boste slišali še 10 novih skladb, ki jih bodo izvajalci predstavili v naslednjem vrstnem redu: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, zmagovalec EMA freš (3), zmagovalec EMA freš (4), Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon.

izvajalec naslov glasba besedilo aranžma
1 MIA GUČEK INDEPENDIENTE Mia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick Jamnik Mia Guček, Octavian Rasinariu, Patrick Jamnik Patrick Gold, Patrick Jamnik
2 GUŠTI feat. LEYRE NOVA ROMANTIKA Miha Guštin – Gušti Miha Guštin – Gušti Žare Pak
3 KLARA JAZBEC VSE KAR IMAM Raay Marjetka Vovk Raay Music
4 VEDRAN LJUBENKO H2O DIETA Vedran Ljubenko, Jakov Zadro Vedran Ljubenko, Igor Bračič Vedran Ljubenko, Jakov Zadro
5 Zmagovalec EMA Freš
6 Zmagovalec EMA Freš
7 ANABEL TENDENCY Ana Tržan – Anabel Ana Tržan – Anabel Žan Serčič
8 BQL MAJ Raay, Anej Piletič Marjetka Vovk Raay Music
9 HAUPTMAN SLEDIM Žan Hauptman, Vid Turica Žan Hauptman Žan Hauptman, Vid Turica
10 EVA MOŠKON KLIKI Nermin Puškar Srečko Meolic Nace Jordan

Finale, 19. februar

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, ob 20. uri na TV SLO 1 se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.

Ema 2022
16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na Emi 2022. Foto: Ema / RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button