FESTIVALI

Dnevi slovenske zabavne glasbe tudi prihodnje leto, a brez EME

Naša nacionalna radiotelevizija bo tudi prihodnje leto izpeljala festival Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017, ki se mu obeta nekaj novosti. Prihodnje leto namreč izbor EMA ne bo več del projekta DSZG 2017, saj bo na sporedu že prej, in sicer kot samostojen projekt.

V festivalskem večeru DSZG 2016 je slavila Eva Boto.Foto: Alesh Maatko

Na festival Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017 se lahko vsi zainteresirani prijavite prek spletnega obrazca. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek omenjenega obrazca. Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani rtvslo.si, prijave pa zbirajo do 30. novembra do polnoči.

V sodelovanju med Razvedrilnim programom Televizije Slovenija, Glasbeno produkcijo RTV Slovenija in Radiem Slovenija je februarja letos nastal nov zabavnoglasbeni festival Dnevi slovenske zabavne glasbe.

Prvi DSZG je postregel s tremi festivalskimi večeri, Poprock, Popevka in EMA, na katerih je bilo premierno predstavljenih kar 30 novih skladb, in ekskluzivnim koncertom Siddharte za največje oboževalce skupine. RTV Slovenija je na DSZG-ju podelila skupaj sedem nagrad.

Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko

Dneve slovenske zabavne glasbe je v soboto, 13. februarja 2016, odprl prvi festivalski večer Poprock, na katerem je občinstvo prek telefonskega glasovanja izbralo zmagovalno skladbo Pesem in poljub v izvedbi Alexa Volaska. Teden dni kasneje je sledil drugi festivalski večer Popevka, na katerem so gledalci in poslušalci nagradili skladbo Kaj je to življenje? v izvedbi Eve Boto. Ob zaključku drugega festivalskega večera je strokovna žirija, upoštevajoč vse skladbe predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila tudi štiri strokovne nagrade. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Feri Lainšček za skladbo Počasi, ki jo je na festivalu odpela Eva Hren, nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela skupina King Foo za skladbo Začaraj me, nagrado za najboljšo priredbo je prejela skladba Začaraj me, avtorja Roka Goloba in izvajalcev King Foo, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejela Anja Kotar za skladbo Čas je zdaj. Prvi DSZG se je zaključil z izborom EMA, na katerem je slavila ManuElla, ki nas je s pesmijo Blue and Red maja letos zastopala na 61. tekmovanju za Pesem Evrovizije.

ManuElla je slavila na evrovizijskem večeru DSZG 2016.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button