EVROVIZIJA

Pesem Evrovizije 2016 je Stockholmu prinesla milijone

Da izbor za Pesem Evrovizije ni le strošek, ampak lahko z njim celo zaslužiš, je letos, kot kaže, dokazal Stockholm. S finančnega vidika je namreč to glasbeno tekmovanje mestu, kjer je vse povezano z nepozabno Abbo in glasbo, prineslo neverjetnih 27 milijonov evrov.

Švedska si zasluži 12 točk za organizacijo Pesmi Evrovizije.Foto: Alesh Maatko
Arena Globe, prizorišče Evrovizije 2016.Foto: Alesh Maatko

Števini obiskovalci, ki so v času Evrovizije obiskali Stockholm so največ potrošili za hotelsko namestitev, nato še za hrano, zabavo in seveda nakupovanje. “Imeli smo velika pričakovanja, sedaj pa lahko brez skrbi rečemo, da so se vsa ta pričakovanja tudi izpolnila. Še več, številni novinarji so dejali, da bi se radi vrnili v Stockholm,” je povedala županja Stockholma Karin Wanngård, ki je še dodala, da je k temu pripomoglo tudi odlično, skoraj poletno vreme in lokacija, kjer je potekalo tekmovanje.

Pred kraljevo palačo je bil izjemno lepo obiskan EuroClub.Foto: Jeppe Wikström / mediabank.visitstockholm.com

Seveda ob tem ne moremo mimo dejstva, da je Evrovizija na Švedskem izjemno priljubljena ter da Švedi (in sosednje države) to glasbeno tekmovanje  dobesedno obožujejo, zato je bilo ob tem še večje zanimanje domače javnosti.

Mesto Stockholm je v organizacijo vložilo približno deset milijonov evrov, od tega so največ sredstev namenili obnovi evrovizijske dvorane (predvsem inštalacija omrežja WiFi ter ureditev okolice). Stroški pa so se nanašali na t.i. evrovizijsko vas na edinstveni lokaciji Kungsträdgården, ki je bila v neposredni bližini EuroCluba. Ravno izjemno pester program se je pokazal kot zadetek v polno, saj je številne predititve v tem času obiskalo milijon in pol obiskovalcev.

Največ obiskovalcev v Stockholmu je bilo iz Velike Britanje.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button