EVROVIZIJA

Po poteh najboljših treh tenorjev

Il Volo, italijanski pop opera trio, ki je lansko leto po mnenju občinstva pometel s konkurenco na Evroviziji z uspešnico Grande Amore, je konec septembra izdal nov album Notte Magica.

Il Volo na evrovizijskem odru leta 2015 (3. mesto).Foto: Andres Putting (EBU)

Fantje, ki uspeh za uspehom žanjejo vse od leta 2009, ko so se podali na
skupno glasbeno pot, so v začetku julija z veličastnim koncertom v
Areni Verona zaključili svetovno turnejo, ki je sledila izidu nadvse
uspešnega albuma L`amore si muove.

Po kratkem poletnem predahu sedaj
sledi promocijska turneja po Evropi, marca pa se bodo znova podali okrog
sveta in tokrat prepevali nepozabne operne uspešnice kot so Nessun
Dorma, Granada, O sole mio in druge.

Gre za tribut trem največjih tenorjem današnjega časa – že preminulemu Lucianu Pavarottiju, José Carrerasu in Plácidu Domingu – oziroma oživitev legendarnega koncerta, ki so ga omenjeni trije tenorji 7. julija 1990 izvedli v Rimu. Album s skladbami, posnetimi na tem koncertu, je postal najbolje prodajan klasičen album vseh časov.

Pop trio, ki ga sestavljajo 21-letni baritonist Gianluca Ginoble ter 22-letni Ignazio Boschetto in 23-letni Piero Barone (oba tenorja), je 1. julija letos na trgu Santa Crocce v Firencah poskrbel za navdušenje vseh zbranih ter dokazal, da dostojno nadaljuje tradicijo glasbenih velikanov. Pri tem projektu so podporo na svojevrsten način izrazili tudi vsi trije tenorji – tako fundacija Luciana Pavarottija, ki jo vodi njegova žena Nicoletta, José Carreras kot tudi Plácido Domingo, ki je na koncertu v Firencah tudi dirigiral orkestru.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button