FESTIVALI

Evrovizijski Kalamari z vrtiljakom v nove glasbene dimenzije

Na odru festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe se je letos zvrstilo ducat nastopajočih, ki so dvorano polnili s svežimi skladbami v popularnih, urbanih in rock ritmih. Prvi so se na odru predstavili Kalamari, ki so poskrbeli za začetek festivalskega vzdušja s skladbo Vrtiljak.

Kalamari so se predstavili v vsej svoji novi luči.Foto: Alesh Maatko

Pevec in frontman Darjan Gržina za novo rockovsko pridobitev pravi, da je “statusni simbol Kalamarov v novi dimenziji“. Ob tem pa dodaja, da je to čisto nekaj novega, nekaj kar pri glasbenih kalamarih nismo vajeni. “Želeli smo ustvariti trenutni popoln preobrat v stilski preobrazbi,” je še pojasnil, zakaj je kar naenkrat nekaj tako drugačnaga v njihovem avtorskem repertoarju. To sta izpostavila tudi Aleš Klinar ter Anja Rupel, ki jima je bila pesem od vseh najbolj všeč.

V pripravi je tudi že deveti studijski album Kalamarov, na katerem bo uvrščena tudi skladba Vrtiljak. Album bo, kot pravijo nekdanji evrovizijski predstavniki (2010), izšel predvidoma po poletju, v jesenskem času.

Pod skladbo so se podpisali avtor besedila Leon Oblak, uglasbil jo je Darjan Gržina, priredbo pa sta skupaj sestavila kitarist Matjaž Švagelj in Darjan Gržina. Odločili so se, da bodo Vrtiljak izvajali v živo tudi instrumentalno, zato so seveda dali vse od sebe tudi preostali člani Kalamarov, in sicer na klaviaturah Karel Jaksetič, bas Klavdij Čotar ter bobni Mitja Tavčar.

Kalamari so stavili na pesem Vrtiljak.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button