FESTIVALI

Kdo je skrivnostna Anabel, ki je ob kavi osvojila Poprock večer?

Anabel je umetniško ime mlade, skoraj 18-letne umetnice iz Celja, katere glavno izrazno sredstvo je glasba. Prva njena stvaritev pa je ravno urabana pop skladba Ob kavi …

Pri njenem prvencu Ob kavi je združila moči z akademskim glasbenikom Ninom Ošlakom, ki je poskrbel za glasbo in produkcijo, pri besedilu in videospotu pa z režiserjem Markom Maagom, ki je pesmi z videozgodbo dodal piko na i. V umetniškem videospotu se pojavijo tudi plesalke plesne šole Igen, kako pa se zanimiva zgodba pesmi razplete v videu, si lahko ogledate zgoraj te zgodbe.

Marko Maag, Anabel in Nino Ošlak
Marko Maag, Anabel in Nino Ošlak Foto: Alesh Maatko

Prvič se je mlada umetnica javnosti predstavila na petkovem festivalu Poporock na Televiziji Slovenija, v sklopu Dnevov slovenske zabavne glasbe, kjer je zmagala potem, ko jo je strokovna komisija uvrstila v super finale. Gledalci so ji na koncu z glasovi namenili prepričljivo zmago.

Zmagovalna pesem je dobila videozgodbo

Kljub mladosti se je Anabel naskoka na glasbeno sceno lotila zelo premišljeno in se je na prvi nastop pripravljala več mesecev. Za pesem Ob kavi je tik pred samim festivalom posnela tudi prvi videospot.

Veselje po razglasitvi zmagovalke je bilo nepopisno ...
Veselje po razglasitvi zmagovalke je bilo nepopisno .. Foto: Alesh Maatko

“Zelo težko opišem vse te super občutke, res, res sem presrečna! Zame je bila zmaga že to, da je bila naša pesem sprejeta na festival in takoj, ko sem izvedela, da bom nastopala na Poprock festivalu, smo z ekipo začeli delati intenzivno na vseh področjih – glasbeno, scensko, plesno… Hvaležna sem vse moji veliki ekipi, ki je bila z menoj na ta čudovit večer, še posebej pa moji ekipi, brez katere ne bi uspela tako dobro izpeljati vseh vaj, nastopov in nasploh vseh – hvala, producent in glasbenik Nino Ošlak, ter hvala Marko Maag, besedilopisec in režiser čist ‘odbitega’ videospota,” nam je ob zmagi na Poprock večeru zaupala Anabel, ki bo konec aprila dopolnila 18 let.

Anabel je s kavo prepričala strokovno komisijo in nato še ljudstvo.
Anabel je s kavo prepričala strokovno komisijo in nato še ljudstvo. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button