ZABAVNO & DRUŽABNO

Kalamari pogrešajo poletje

Kalamari so nam te dni, ko uživam v indijanskem poletju, predstavljajo z novo skladbo, ki je povsem v ‘reggae’ stilu, primerno poletno obarvano, čeprav je sončni letni čas že davno mimo. Čeprav je te dni precej toplo vreme, fantje vseeno pogrešajo tisto pravo poletje, kjer je v ospredju sončenje in čofotanje.

Kalamari se predstavljajo z novo melodijo.Foto: Promo foto

Križem rok pa seveda niso stali tudi ostali člani Kalamarov, ki so v pesem vlili še zvoke svojih inštrumentov; Klavdij Čotar nizke tone na basu, Karlo Jaksetič črno bele tipke in Matej Pavletič pa je odigral bobne.

Sveža skladba Kalamarov, s katero se predstavljajo tokrat, je posebna po tem, da govori o nostalgičnem doživljanju dobrih starih časov primorske glasbe in glasbenikov ter avtorjev s tega okolja. Enega od njih je mogoče razbrati v rimah refrena skladbe. Uganete katerega? Za aranžma je poskrbel kitarist ter ustanovni član Matjaž Švagelj, uglasbil je frontman in pevec Darjan Gržina, besedilo pa je nastalo izpod peresa Leona Oblaka.

Skladba Proti soncu bo med drugim uvrščena na njihov deveti studijski album, ki so ga Kalamari napovedali za letošnjo jesen, vendar kot pravijo, jim ne bo uspelo, saj načtrujejo posneti še dve skladbi in nato zaključiti težko pričakovano ploščo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button