ZABAVNO & DRUŽABNO

Evrovizijska zasedba zamenjala pevca; kaj se dogaja pri Kalamarih?

Kalamari, ki so nas skupaj z Ansamblom Roka Žlinder zastopali na Izboru za Pesem Evrovizije, se po več kot dvajsetletnem delovanju predstavljajo z novim pevcem, s katerim je priljubljena primorska zasedba, kot kaže in kot pravijo, dobila nov zagon.

Prenovljeni KalamariFoto: Promo foto

Ponudbo sprejel brez oklevanja

Na nedeljsko avgustovsko jutro lanskega poletja me je prijetno
presenetil klic starega znanca in glasbenega kolega, kitarista skupine
Kalamari Matjaža Švaglja, ki me je povabil med Kalamare. Ponudbo sem
sprejel brez oklevanja in po nekaj sestankih smo že trdo prijeli za delo
– po dvajsetih letih na novo ‘od začetka’. Verjamem v prihodnost
Kalamarov, Kalamari verjamejo vame – to je recept za uspešnost.

Darjan Gržina, novi pesem Kalamarov

Multinstrumentalist Darjan Gržina je vsestranski glasbenik z več kot petnajstletnimi mednarodnimi glasbenimi izkušnjami. Med drugim je Dadom Topićem nastopal kot gost predskupine legendarnih Rolling Stonesov v Budvi, sicer pa je pevec s karizmatičnim glasom in energičnim nastopom. Kalamari so z Darjanom Gržino dobili nov ustvarjalni zagon in že pridno nastopajo po vseh večjih odrskih prizoriščih. V pripravi je tudi novi, že deveti studijski album, poleg tega pa nameravajo sodelovati na glasbenih festivalih, kot sta MMS in Slovenska popevka, kjer so v preteklosti že prejemali prve in preostale nagrade, znova pa razmišljajo o sodelovanju na Emi. Na izboru za pesem Evrovizije so leta 2010 prepričljivo zmagali skupaj z Ansamblom Roka Žlindre, ko so zapeli Narodnozabavni rock.

Kalamari so, kot kaže, dobili nov zagon.Foto: Promo foto
Darjan Gržina, novi pevec zasedbe KalamariFoto: Promo foto

Za ‘prenovljeni’ začetek so Kalamari že posneli skladbo Za dvajset let, ki naznanja to pomembno prelomnico v delovanju skupine. Za besedilo in glasbo sta poskrbela ‘stara mačka’ Leon Oblak in Franci Čelhar, kitarist in ustanovni član Kalamarov Matjaž Švagelj pa je za pesem pripravil aranžma. “Verjamemo, da lahko še veliko dosežemo, ustvarimo obilo dobre, kakovostne glasbe in skupaj z vami soustvarjamo slovensko glasbeno sceno, zato bomo veseli tudi vaše podpore,” so za zaključek še povedali prenovljeni Kalamari.

Ansambel Roka Žlinder in Kalamari.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X