ZANIMIVOSTI

Cliff Richard, vse najboljše in ‘congratulations’ za 80. rojstni dan

Nekdanji evrovizijski predstavnik Cliff Richard, ki še danes navdušuje s svojo nepozabno skladbo Congratulations, s katero je daljnega leta 1968 na evrovizijskem tekmovanju osvojil nehvaležno drugo mesto, danes praznuje 80. rojstni dan. Priljubljeni britanski glasbenik je še vedno izjemno dejaven, saj ob tej priložnosti napoveduje sveži album.

Priljubljeni glasbenik, ki se ponaša s tretjim mestom na lestvici najbolje prodajanih singlov v Veliki Britaniji, takoj za Beatlesi in Elvisom Presleyjem, je na evrovizijskem parketu stal dvakrat. Prvič leta 1968, ko je s skladbo Congratulations zasedel drugo mesto ter drugič leta 1973, ko je s skladbo Power To All Our Friends osvojil tretjo mesto.

Cliff Richard se je prvič na vrh britanskih lestvic povzpel s pesmijo Living Doll konec julija leta 1959, pozneje pa je nizal uspešnice kot za šalo. V bogati glasbeni karieri je prodal več kot 250 milijonov albumov in prejel vrsto nagrad, britanska kraljica Elizabete II. pa mu je podelila tudi viteški naziv za zasluge v popularni glasbi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button