ZABAVNO & DRUŽABNO

Anika Horvat pripravlja nov album

Anika Horvat v teh dneh predstavlja novo skladbo ‘Če najdeva se kdaj’. Prvo od tistih, ki bodo našle pot na njen prihajajoči album, ki je šele začel nastajati. Anika album, tako kot prvi single iz njega, snema z novo staro ekipo, na čelu katere je Borut Antončič.

Kmalu pride še videozgodba

Pri skladbi ‘Če najdeva se kdaj’ so poleg Boruta Antončiča (glasba, mix,
klaviature) sodelovali še Lara Poreber (tekst), Miha Gregorčič
(glasba), Jaka Darovec (bobni), Borut Perše (kitara) in Igor Ilić
(mastering).

Anika s ‘Če najdeva se kdaj’ vstopa v novo obdobje svoje glasbene kariere. Material, ki nastaja, bo luč sveta ugledal najverjetneje prihodnje leto in je plod Anikinega sodelovanja z Borutom Antončičem, njenim dolgoletnim glasbenim prijateljem. Z njim je Anika posnela že nekaj svojih uspešnic in album Anika Horvat – ‘Za otroke Od Pike do Acota’. Anika se prihajajočih kreativnih sestankov in snemanj že veseli, saj pravi, da ji je ustvarjanje z Borutom pisano na kožo.

Za skladbo je že v nastajanju tudi videospot, ki ga bo predstavila kmalu.Foto: Alesh Maatko

Anika Horvat se več kot odlično počuti v mnogih oblikah glasbe. Od nekdaj je ustvarjala in prepevala žanrsko raznolike skladbe – poznamo jo tako po njenih večnih pop uspešnicah, brezčasnih popevkah, sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija, zanimivih glasbenih duetih, plesnih pop skladbah, izletih v r’n’b, posnela je tudi album za otroke. Anikina glasbena kariera je pravzaprav izredno večplastna – in ravno to je Anikina odlika.

Anika je glasbeno pot začela pri 9 letih. Že kot deklica se je udeležila mnogih festivalov in izdala tri samostojne albume. Z leti se je njen vokal razvijal in odraščal, svojo pevsko tehniko je izpopolnjevala na srednji glasbeni šoli v Ljubljani in postopoma gradila svojo glasbeno pot. Velik preboj zanjo predstavlja absolutna zmaga na festivalu MMS leta 1996 s skladbo ‘Lahko noč Piran’. Anikina kariera je po tej prelomnici zacvetela: leto dni kasneje se je začelo njeno plodno in uspešno sodelovanje z Big Bandom RTV Slovenija. Leta 2000 se je Anika vrnila v pop vode, čeprav jih ni nikoli zares zapustila. Sledilo je mnogo nastopov na najbolj odmevnih slovenskih festivalih in vidnejših slovenskih odrih in prizoriščih, zanimiva glasbena sodelovanja in dueti, tudi album za otroke. Anikino mešanje glasbenih stilov je njen razpoznavni znak in nikakor se ne bi odrekla pop ustvarjanju, prav tako se trdno drži Big banda. Anika je leta 2017 obeležila 25 let glasbene poti, po kateri še vedno stopa ponosno. Zadnji album, ‘Ko se prebuja dan’, je Anika izdala leta 2019, novega lahko pričakujemo v prihodnjem letu.

Anika Horvat je sodelovala na vseh naših domačih festvalih.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X