MMS

Zmagovalna pesem MMS 2022 dobila videzgodbo

MMS 2022 sta osvojila Anika in Tinkara

S prepričljivim vodstvom sta letošnjega 9. julija veliki zmagovalki 41. festivala Melodije morja in sonca postali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli največ točk tako občinstva v Avditoriju kot tudi žirije radijskih postaj in strokovne žirije. Glasbo za zmagovalno skladbo Do roba in še čez je napisal Aleš Klinar, besedilo pa Leon Oblak.

Anika Horvat in Tinkara Kovač
Anika Horvat in Tinkara Kovač sta osvojili MMS 2022 Foto: Alesh Maatko

Čudovit spomin

Glasbenici, ki sta veliki prijateljici tudi v zasebnem življenju, po zmagi nista skrivali iskrenega navdušenja:
»Presrečna sem, da smo ustvarili to prelepo skladbo s čudovito ekipo in v njo tudi močno verjeli. S Tinkaro veliko sodelujeva, vendar je bilo to sodelovanje popolnoma drugačno, saj sva ustvarjali nekaj skupnega in čeprav sva zelo različni, sva ugotovili, da sva si pa v nekaterih pogledih popolnoma enaki in da se razumeva tudi brez besed. Hvala Tinkari za čudovit spomin, ki sva ga ustvarili,« je polna lepih vtisov Anika Horvat, Tinkara Kovač pa dodaja: »Zelo sem vesela, da sva z Aniko združili moči, potem ko mi je Aleš Klinar ponudil svojo novo pesem. Tudi Alešu je bila takoj všeč ideja. Poklicali smo Anikinega dolgoletnega tekstopisca Leona Oblaka, ki je tako rekoč v parih urah poslal besedilo, ki se mi je takoj uleglo v srce.«

Anika Horvat in Tinkara Kovač
Anika Horvat in Tinkara Kovač predstavljata videzgodbo za zmagovalno pesem MMS 2022. Foto: Promo foto

Videzgodba

Sicer pa je te dni zmagovalna pesem Do roba in še čez dobila tudi prav posebno videzgodbo, ki so jo posneli na Obali. »Scenaristka in režiserka Saška Sonja Sagadin naju je popeljala za staro bolnico na klif v Piran in v brezčasno Forma Vivo v Sečovlje. Rajali smo z otroci, ki imajo čisto srce in iskrice v očeh, to so Alma (violinistka), Stela (gimnastičarka) in Tristan (violončelist). Naj nekaj te radosti prenesemo še na vas in vam zaželimo en mehek zdrs v konec tega barvitega poletja!« sta za konec povedali Anika in Tinkara.

Tinkara Kovač in Anika Horvat
Tinkara Kovač in Anika Horvat Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button